França: el president francès Emmanuel Macron (LaREM) tornarà a construir reactors nuclears per tenir energia barata

12 de novembre de 2021

França: el president francès Emmanuel Macron (LaREM) tornarà a construir reactors nuclears per tenir energia barata

Segons Macron, si es vol continuar pagant l'energia francesa a tarifes raonables i no dependre de l'estranger, cal, alhora, estalviar energia i invertir en la producció d'energies descarbonitzades a França

 
Redacció

A sis mesos abans de les eleccions presidencials franceses, el president francès Emmanuel Macron (LaREM) tornarà a construir reactors nuclears per tenir energia barata i d'aquesta manera poder mantenir la independència energètica i combatre el canvi climàtic.

 
França tornarà a construir reactors nuclears per tenir independència energètica

Macron així va anunciar-ho en un discurs televisat a la nació francesa, dimarts 9 de novembdre de 2021 a la nit, tot exposant el reinici del programa nuclear civil francès.

D'una banda, Macron ho justifica en base que primer és la preservació de la independència energètica en un moment d'augment dels preus i incertesa geopolítica. D'altra banda, en segon terme, advoca per la lluita contra el canvi climàtic amb una font d'energia que, encara que molt lluny de ser neta, pràcticament no emet gasos amb efecte d'hivernacle.

En aquest sentit, va afegir que si es vol continuar pagant l'energia francesa a tarifes raonables i no dependre de l'estranger, cal, alhora, estalviar energia i invertir en la producció d'energies descarbonitzades a França. Per aquest motiu, a efectes de garantir la independència energètica del país gal i preservar el subministrament elèctric per a tots els francesos, per primera vegada en dècades es rellançarà la construcció de reactors nuclears a França i paral·lelament es desenvoluparan les energies renovables.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme