França: el president francès, Emmanuel Macron, ha suggerit que la Unió Europea formi un 'Consell de Schengen' perquè els Estats membres puguin coordinar-se i reaccionar davant les amenaces a les fronteres exteriors de la UE

7 de febrer de 2022

França: el president francès, Emmanuel Macron, ha suggerit que la Unió Europea formi un 'Consell de Schengen' perquè els Estats membres puguin coordinar-se i reaccionar davant les amenaces a les fronteres exteriors de la UE

Els Estats membres de la Unió Europea situats a la frontera exterior del bloc europeu es queden en gran part sols per defensar la frontera de la UE dels immigrants il·legals, els narcotraficants i altres amenaces externes

 
Redacció

Dijous passat, 3 de febrer de 2022, el president francès, Emmanuel Macron, va suggerir que la Unió Europea formi un 'Consell de Schengen' perquè els Estats membres puguin coordinar-se i reaccionar davant les amenaces a les fronteres exteriors de la UE.

 
Posar remei a la immigració il·legal que aconsegueix entrar a la UE

En aquest sentit, Macron, que actualment dirigeix ​​la Presidència del Consell de la Unió Europea durant el primer semestre del 2022, ha afirmat que desitja que es formi un nou consell per anticipar-se millor a les crisis i reaccionar més ràpidament, com a europeus, per avaluar les fragilitats europees i protegir millor les fronteres exteriors dels europeus.

De fet, una de les propostes del president francès per a resoldre les crisis a les fronteres exteriors, és la implementació d'una plataforma europea. Aquesta, permetrà unir totes les forces de la Unió Europea d'una manera solidària, eficaç i ràpida, tal com informa l'agència de notícies italiana ANSA.

 
Protegir l'Espai Schengen

Les fronteres exteriors europees són compartides, motiu pel qual segons Macron cal preservar l'espai de lliure circulació comú, l'anomenat Espai Schengen. Per tant, com a europeus s'ha de construir una resposta als reptes de l'asil i la immigració il·legal, amb eficàcia i solidaritat.

Els Estats membres de la Unió Europea situats a la frontera exterior del bloc europeu es queden en gran part sols per defensar la frontera de la UE dels immigrants il·legals, els narcotraficants i altres amenaces externes. Aquest ha estat un problema per a països com Itàlia i Grècia que en el passat han exigit més ajuda de la UE per fer front als problemes fronterers.

L'any passat, els ministres de l'Interior de Xipre, Grècia, Itàlia, Malta i l'Estat espanyol van formar el grup MED 5 i van instar els altres Estats membres de la UE a ajudar a compartir la càrrega causada per la migració massiva, així com a demanar a la UE que desenvolupi una millor cooperació amb països d'origen dels immigrants il·legals i crear un mecanisme centralitzat per facilitar la repatriació dels il·legals.

La Unió Europea ha fet alguns moviments en els darrers anys per ajudar a protegir les seves fronteres exteriors mitjançant l'agència fronterera del bloc Frontex, que s'ampliarà enormement fins a almenys 10.000 agents el 2027, des de només 1.500 el 2019.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 705 lectors

Meme