França: el president francès Emmanuel Macron aposta per reformar l'Espai Schengen i no permetre l'entrada d'immigrants a les fronteres interiors de la UE

29 de novembre de 2021

França: el president francès Emmanuel Macron aposta per reformar l'Espai Schengen i no permetre l'entrada d'immigrants a les fronteres interiors de la UE

Macron proposa la reintroducció de controls fronterers sistemàtics dins de la Unió Europea per garantir la lliure circulació dels europeus, però d'aquesta manera poder filtrar i evitar que els immigrants s'instal·lin il·legalment

 
Redacció

Dijous passat, 25 de novembre de 2021, el president francès Emmanuel Macron va deixar clar que aposta per reformar l'Espai Schengen i no permetre l'entrada d'immigrants a les fronteres interiors de la UE.

 
Protegir els Estats membres de la UE respecte la immigració il·legal

D'aquesta manera, en el marc de la presidència francesa de la Unió Europea el proper gener de l'any que ve, 2022, conjuntament amb altres països com Alemanya, Macron vol dur a terme la implantació del principi de no admissió a l'interior de l'espai Schengen.


Així mateix, segons la informació d'Europa 1, després de la crisi d'immigració il·legal massiva a Bielorússia, Macron té previst anar més enllà en matèria d'immigració. De fet, havent reduït a la meitat els visats per al Magreb, el mateix president francès va dir en privat fa uns dies que no n'hi ha prou amb aquesta mesura atès les xifres intermèdies de les expulsions, les quals qualifica que són francament dolentes.

 
Què vol dir la no admissió d'immigrants a dins de les fonteres de la UE?

Per conseqüent, amb la reforma de l'espai Schengen, s'introdueix el principi de no admissió fins i tot dins de les fronteres de la Unió Europea. La no admissió vol dir que aleshores que es podrà considerar que qualsevol immigrant detingut als països de la UE, al llarg de les fronteres interiors, es considerarà que mai hi ha trepitjat.

Fent memòria, això s'havia viscut l'any 2015 als Alps Marítims i en aquell moment, es ponderava que qualsevol immigrant detingut en una zona de 20 km dins del territori francès a la frontera franco-italià no havia estat mai a França. I van ser deportats llavors a Itàlia.

D'altra banda, també suposa una la reintroducció de controls fronterers sistemàtics dins de la Unió Europea per garantir la lliure circulació dels europeus, però d'aquesta manera poder filtrar i evitar que els immigrants s'instal·lin il·legalment. A més, aquesta mesura comptaria amb l'objectiu, a llarg termini, que els països que mantenen les fronteres de la UE —els països de l'Est d'Europa i Itàlia— es vegin obligats a controlar-les millor. Amb l'ajuda de Frontex que s'hauria de reforçar.

En aquest sentit, en paraules contundents d'un íntim amic del president francès, d'aplicar-se aquesta mesura es podria haver permès evitar l'atac de Niça. Es tracta per tant d'un projecte que, d'esdevenir-se, es materialitzaria una demanda reiterada per la dreta francesa.

Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme