França: el presidenciable nacionalista Eric Zemmour proposa convocar un referèndum per aturar la immigració i així poder salvar la identitat, la seguretat i l'economia franceses

10 d'abril de 2022

França: el presidenciable nacionalista Eric Zemmour proposa convocar un referèndum per aturar la immigració i així poder salvar la identitat, la seguretat i l'economia franceses

Zemmour expulsarà els immigrants delinqüents: n'hi ha 15.000 a les presons franceses, els quals representen el 25% dels empresonats totals, i per això eliminarà la doble nacionalitat francesa a tots els criminals

 
Redacció

Avui, 10 d'abril de 2022, és la primera volta de les eleccions presidencials franceses de 2022. En aquest sentit, des de La Santa Espina destaquem que, a França, el presidenciable nacionalista Eric Zemmour ha proposat convocar un referèndum per aturar la immigració i així poder salvar la identitat, la seguretat i l'economia franceses.

 
Les mesures efectives per salvar França

El candidat a la presidència francesa, el nacionalista i conservador Éric Zemmour, ha tornat a denunciar la immigració il·legal que afecta França i ha explicat quines mesures s'han de prendre per aturar aquest problema. Per començar, tornaria a restablir el delicte de situació irregular, que no existeix des del 2012 de manera que els policies ara mateix no poden parar un immigrant simplement per ser il·legal. Per tant, Zemmour en cas de guanyar implementarà el delicte derogat a efectes d'expulsar els immigrants il·legals del país gal.

Així mateix, ha assegurat que expulsarà els immigrants delinqüents. N'hi ha 15.000 a les presons franceses. Representen el 25% dels empresonats totals, i a més ha asseverat que eliminarà la doble nacionalitat francesa a tots els delinqüents i criminals i expulsarà els estrangers que hagin estat expedientats.

En suma, tot això faria un total d'un milió d'immigrants il·legals que haurien de ser expulsats. En aquest sentit, durant una entrevista al canal de televisió TF1, ha assegurat que la seva primera mesura d'emergència serà convocar un referèndum per aconseguir finalment la immigració zero. Al seu entendre, hi ha tres raons per això: identitat, seguretat i economia franceses.

 
Claus per entendre les eleccions presidencials franceses

Gairebé 50 milions de francesos estan cridats a les urnes per escollir el president mitjançant sufragi universal i a través d'un sistema de votació a dues voltes. Encapçalant les enquestes, hi ha l'actual cap d'Estat francès, el liberal Emmanuel Macron (que aconseguiria al voltant del 26% dels vots) i la líder nacionalista del Reagrupament Nacional, Marine Le Pen (amb prop del 24%). Si tots dos resulten els més votats, es disputaran les claus de l'Elisi d'aquí a dues setmanes, el 24 d'abril de 2022. Un dejà vu del que va passar el 2017.

A Macron, el seu mandat ha passat factura. Qui va arribar a la presidència amb grans promeses per acabar amb la corrupció o posar el medi ambient i la igualtat entre les prioritats de la República, ha hagut de bregar amb infinites crisis —de les armilles grogues a la pandèmia per coronavirus provocada pel virus xinès— de les quals no sempre n'ha sortit ben parat, alimentant la flama del desencís d'una població francesa que, com en altres països del continent, confia cada cop menys en la política tradicional.

La guerra a Ucraïna va fer que Macron retardés fins al temps de descompte la seva entrada en campanya. I encara que en un primer moment el conflicte el va enfilar en les enquestes, donant-li una altura internacional amb què la resta de candidats no podien competir (ell mateix es va erigir en mediador i va arribar a reunir-se amb Vladimir Putin), amb el pas de les setmanes, s'ha girat en contra seva. Els electors francesos no li perdonen que s'hagi oblidat de les prioritats franceses, per més que ho hagi fet en nom d'un mal més gran, la Unió Europea. Macron, a més, no va saber veure que al ciutadà francès el que més el preocupa és la butxaca: els preus dels aliments o la benzina, disparats, entre altres coses, per la invasió russa d'Ucraïna. I qui ha aprofitat aquest cansament? La populista i nacionalista Marine Le Pen, erigida en la defensora dels més desafavorits, qui ha dissimulat els aspectes més polèmics del seu programa (sobretot, en matèria d'immigració, no com Zemmour, qui n'ha fet bandera contrària totalment) i que ha centrat el seu discurs en l'àmbit econòmic i social (punts a els que el seu partit ha anat virant a la darrera dècada).
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme