França: el desallotjament de l'ocupació il·legal en 72 hores

19 de setembre de 2020

França: el desallotjament de l'ocupació il·legal en 72 hores

Emmanuelle Wargon, ministra francesa d’Habitatge, a favor d’impulsar la nova esmena per facilitar el desallotjament dels ocupes il·legals

 
Redacció

Després del ressò provocat pel cas de l’ocupació il·legal durant tres setmanes de la llar d’una parella de jubilats a Théoule-sur-Mer (Alpes-Maritimes), la ministra francesa a càrrec d’Habitatge, Emmanuelle Wargon, fa costat una esmena que faciliti l’expulsió dels ocupes.

Resumidament, tal i com ho expressa Wargon, l’esmena especifica que, sigui una residència principal, secundària o ocasional, des del moment en que el propietari troba un ocupa al domicili, cal presentar una queixa i trucar el prefecte, que tindrà 48 hores per a respondre i donar l’avís a l’ocupa per marxar en 24 hores de l’habitatge abans de l’arribada de la policia.

Contràriament a la llei que avui desempara els propietaris catalans, l’entrada en vigor d’aquesta esmena no tindrà en compte quan va entrar l’ocupa, sinó quan se n’ha adonat el propietari a fi d’accelerar i refinar el procés de desallotjament tant bon punt denunciï l’ocupació il·legal.

La nova mesura pretén també acabar amb l’anomenada “treva hivernal”, que malgrat estar dirigida a la protecció dels morosos en cas de no poder pagar l’habitatge durant l’hivern, els ocupes se n’han aprofitat sobradament.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots fer servir tags i atributs HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 698 lectors

Meme