França: el Consell d’Estat francès tomba la petició dels musulmans de vulnerar el toc de queda per celebrar el Ramadà

11 de maig de 2021

França: el Consell d’Estat francès tomba la petició dels musulmans de vulnerar el toc de queda per celebrar el Ramadà

Segons es considera des del govern francès, no s’ha de permetre cap mena d’excepció, tampoc pels musulmans i especialment en un moment en què l’islamo-esquerranisme està sota estudi i investigació a França per l’excés de permissivitat sobre l’islam

 
Redacció

Mentre la Generalitat de Catalunya encara determina si cedir o no a les exigències dels musulmans i llurs celebracions, Pierre de Bousquet de Florian, cap de gabinet del ministre de l’Interior francès, ha ordenat prohibir les reunions entre musulmans que vulnerin el toc de queda per la fi del Ramadà, la qual es preveu el 12 de maig d'enguany.

Segons avançava Le Point, Florian també ha manat que, allà on sigui competència, els funcionaris de cada regió i departament francès facin complir l’aforament limitat a les mesquites.

 
La llei és igual per a tothom

El govern francès considera que no s’ha de permetre cap mena d’excepció, tampoc pels musulmans i especialment en un moment en què l’islamo-esquerranisme està sota estudi i investigació a França per l’excés de permissivitat sobre l’islam.

Tot i així, mentre que determinats líders musulmans han ordenat els fidels que respectin les mesures sanitàries, la Gran Mesquita de París (GMP) s’obstina en exigir la vulneració del toc de queda exclusivament pels musulmans.

 
Acataran la llei, els musulmans?

Malgrat les exigències, el Consell d’Estat va tombar dijous, 6 de maig de 2021, la petició de la GMP apel·lant al sentit comú i la necessitat de preservar la seguretat i la precaució tot just quan l’índex de propagació del virus xinès segueix sent alta arreu del territori. Una decisió que, tot i així i com bé pot emmirallar-se a Catalunya, tampoc no assegura si els musulmans acataran la llei i el respecte pels ciutadans francesos.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme