França: condemnat a llibertat sota vigilància un musulmà francès d'origen magrebí després d’amenaçar de mort diversos policies a la localitat de Beauvais

22 d'agost de 2021

França: condemnat a llibertat sota vigilància un musulmà francès d'origen magrebí després d’amenaçar de mort diversos policies a la localitat de Beauvais

Morad A. va amenaçar de mort la seva ex-dona a les xarxes socials, després el tribunal de Beauvais i els agents amb plantar-los explosius, i des de la cel·la va afirmar estar ‘disposat a matar infidels’

 
Redacció

Ha estat condemnat a un any de llibertat sota vigilància Morad A., un francès musulmà d'origen magrebí assidu a presó després d’agreujar la sentència pel qual se’l jutjava.

 
L'amenaça de l'agressor

Segons Le Parisien, l’individu havia estat detingut per amenaçar de mort la seva ex-dona a través de les xarxes socials però, durant la celebració del seu judici, va amenaçar el tribunal de Beauvais (Oise, França) i els agents de policia amb matar-los mitjançant explosius després de témer que el possible ingrés a presó el privés de veure els seus fills, els quals fa 6 anys compleixen condemna a un centre penitenciari.

 
Rerefons islamista

Tanmateix, un dels agreujants dels fets va tenir lloc a presó, quan va tornar a amenaçar els policies des de la cel·la exclamant “veureu què és un musulmà de debò” i, en una expressió que suposa un presumpte enaltiment del terrorisme islamista, afirmant estar “disposat a matar aquests infidels”.

Segons un dels agents, amenaces que van anotar els seus companys mentre les repetia en bucle, colpejant violentament la cel·la en un nivell de violència que, assegura, no havia presenciat mai.

 
En llibertat sota vigilància electrònica

Durant el judici, comptant amb el testimoni de la policia, l’acusat va refusar l’apologia al terrorisme en les seves amenaces. Malgrat tot, i sota la persuasió de l’advocat Me Domitille Risbourg, qui justifica i atribueix les amenaces a les circumstàncies personals del condemnat on s’inclouen les múltiples estades a presó, Morad A. serà posat en llibertat sota vigilància electrònica a petició del tribunal, convençut per la defensa.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme