França: abatut a trets un immigrant il·legal islamista d’origen tunisià després d’apunyalar fins la mort un policia

26 d'abril de 2021

França: abatut a trets un immigrant il·legal islamista d’origen tunisià després d’apunyalar fins la mort un policia

Segons les investigacions, l’assassí islamista, Jamel Gorchane, hauria tornat a Tunísia dues setmanes abans de l’atac, on s’hi va reunir amb un xeic, i havia radicalitzat el contingut islàmic de les seves xarxes socials

 
Redacció

Divendres, 23 d'abril de 2021, un immigrant d’origen tunisià, de nom Jamel Gorchene i arribat il·legalment a França el 2009, amb 12 anys, va assassinar a múltiples ganivetades una agent de policia, Stéphanie M., a l’entrada de la comissaria de Rambouillet, França.

Durant l’assassinat, sota un possible vincle amb l’islamisme radical —reportant un presumpte crit d’Allahu Akbar (Al·là és el més gran) en atacar la funcionària—, un policia que presenciava l’escena va abatre a trets l’agressor islamista.

 
Perfil de l'immigrant il·legal i islamista abatut

Per ara, segons avança Le Parisien, la Direcció General de Seguretat de l’Interior (DGSI) i la Policia Judicial de Versalles han retingut els familiars de l’assassí islamista per aprofundir en el seu perfil criminal, els quals asseguren que Gorchene patia una depressió. Tanmateix, la Fiscalia Nacional Antiterrorista (Pnat) ha detallat que l’immigrant il·legal havia tornat recentment a Tunísia, dues setmanes abans del crim, on es va reunir amb un xeic a fi d’apaivagar-se espiritualment segons matisa la policia de M’saken, localitat natal del detingut.

Les investigacions també han revelat que Gorchene s’hauria radicalitzat durant el confinament, constatant una gran quantitat de pregàries i versos de l’Alcorà publicades a les seves xarxes socials, denúncies contra la islamofòbia i articles contra el periodista Eric Zemmour. Un fet a destacar és també el canvi de fotografia de perfil després de l’assassinat de Samuel Paty, tot havent-se sumat a una campanya anomenada “Respecta Mahoma, profeta de Déu”. En suma, proves que refermen la idea d’un delicte motivat pel fonamentalisme islàmic.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme