França: 7 de cada 10 francesos considera l'‘l'islamo-esquerranisme’ un problema real al país gal

2 de març de 2021

França: 7 de cada 10 francesos considera l'‘l'islamo-esquerranisme’ un problema real al país gal

Segons l’enquesta d’Odoxa-Backbone, fins i tot els ciutadans ideològicament orientats a l’esquerra admeten que els valros francesos estan en joc

 
Redacció

Segons conclou un sondeig d’Odoxa-Backone encarregat per Le Figaro i Franceinfo, un 69% dels francesos considera l’‘islamo-esquerranisme’ un problema real al país. Una ideologia amb què, assenyalen els experts, determinats individus o entitats d’esquerres —a Catalunya, la mateixa Generalitat de Catalunyarefusen condemnar l’islamisme radical en comptes d'interpel·lar els propis musulmans a França perquè impedeixin de mutu propi que el fanatisme islamista eclosioni entre els francesos.

 
Recuperar els valors francesos

Sorprèn de l’enquesta que, en dividir els enquestats per color polític i comptant amb una bona part dels francesos de la dreta i del centre-dreta —entre el 80% i el 83%— afirmant aquest problema, fins i tot l’opinió dels francesos d’esquerra admet el problema en entre un 46% i un 63%, amb votants de La France Insoumise, el partit Social-Écologie o Els Verds. Malgrat que un 53% dels enquestats veu com a rèdit electoralista la lluita contra aquest fenomen.

La proposta, recolzada pel president Emmanuel Macron, de la ministra d’Educació Superior, Fréderique Vidal, per investigar l'‘islamo-esquerranisme’ com a embrió a les universitats s’emmarca també dins la condemna de Macron contra la importació global de les teories radicals que han aflorat als EUA. Motiu pel qual, tant aquesta investigació com la lluita contra l’islamisme radical formen part de l’embat de França per a recuperar els valors francesos, és a dir, republicans.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme