Finlàndia: segons un institut de recerca finès, Rússia podria intentar enviar immigrants il·legals massivament en represàlia per unir-se a l'OTAN

16 d'abril de 2022

Finlàndia: segons un institut de recerca finès, Rússia podria intentar enviar immigrants il·legals massivament en represàlia per unir-se a l'OTAN

L'enviament massiu d'un gran nombre d'immigrants il·legals ha esdevingut una forma de guerra híbrida que ja es va veure l'any passat, 2021, que passaven de Bielorússia cap a Polònia i Lituània

 
Redacció

Dissabte passat, 9 d'abril de 2022, a Finlàndia, segons un institut de recerca finès, Rússia podria intentar enviar immigrants il·legals massivament en represàlia per unir-se a l'OTAN.

 
La represàlia de la Rússia de Putin perquè un país entri a l'OTAN

Un investigador sènior d'un grup de reflexió finlandès ha afirmat que Rússia podria intentar inundar Finlàndia amb immigrants il·legals en represàlia per unir-se a l'OTAN, ja que alguns informes suggereixen que el país finès podria anunciar una sol·licitud a l'aliança atlàntica aviat.
En aquest sentit, Charly Salonius-Pasternak, investigador sènior de l'Institut Finès d'Afers Internacionals, ha advertit que Rússia pot prendre represàlies contra l'adhesió de Finlàndia a l'aliança de l'OTAN de diverses maneres diferents. Al seu torn, considera que Putin podria ordenar contraatacs diplomàtics o ciberatacs, per exemple, segons declaracions a la cadena pública finesa Yle.
 
Catapultar immigrants il·legals, la nova guerra híbrida

L'enviament massiu d'un gran nombre d'immigrants il·legals ha esdevingut una forma de guerra híbrida que ja es va veure l'any passat, 2021, quan el president bielorús Alexander Lukashenko, un aliat proper del president rus Vladimir Putin, va ser acusat d'enviar desenes de milers d'immigrants il·legals a través de la frontera cap a la Unió Europea, creuent per tant Polònia i Lituània.

D'una banda, tal com avança un un informe del diari finès Iltalehti, s'espera que el govern de Finlàndia anunciï que probablement buscarà l'adhesió a l'OTAN ben aviat, una gran desviació de la postura tradicional del país com a neutral. I d'altra banda, paral·lelament, les opinions sobre l'adhesió a l'OTAN entre l'opinió pública finesa ha canviat dràsticament arran de la invasió russa d'Ucraïna al febrer d'enguany, 2022: una enquesta publicada aleshores per Yle va revelar que el 53% dels finesos donaven suport a l'adhesió a l'OTAN, en comparació amb només un 19% el 2017.

En aquest sentit, en cas que Finlàndia volgués unir-se a l'OTAN, el secretari general Jens Stoltenberg va declarar el març passat que es podria accelerar la seva adhesió, igual que la veïna Suècia.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme