Figueres pateix la delinqüència d'immigrants marroquins

10 d'agost de 2020

Figueres pateix la delinqüència d'immigrants marroquins

Segons l’Idescat, el 26,55% de la població de la capital de l'Alt Empordà és immigrant del Marroc

 
Redacció

Divendres passat, els Mossos d’esquadra van detenir a Figueres dos immigrants il·legals de nacionalitat marroquina, amb múltiples antecedents policials, per apallissar dos nois amb la finalitat de robar-los un mòbil.

La detenció, tot i romandre oberta per la presència de més presumptes agressors, va efectuar-se amb una unitat conjunta amb l’ARRO de Girona i efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana al dematí després dels fets al carrer Pi i Maragall. Carrer on els immigrants il·legals n’ocupaven un dels edificis de forma il·legal, junt amb la resta de sospitosos, del total de 125 habitatges ocupats, almenys en un 27% per immigrants sense papers, que estima l’Ajuntament de Figueres.


Mesures legals

La víctima més greu va entrar en aturada càrdio-respiratòria i va ser reanimat pels agents policials, presentant a més un traumatisme cranioencefàlic i lesions al pulmó. En canvi, l’altra víctima, també immigrant i de nacionalitat marroquina i que presentava lesions a la cara i a les mans, va ser detingut durant la seva estada a l’hospital en motiu d’una ordre de detenció i presentació al Jutjat sobre la dona 1 d’Almeria per violència domèstica ―delicte castigat amb “pena de presó de sis mesos a tres anys” d’acord amb l’article 173 del Codi Penal.

Quant als agressors detinguts, aquests seran acusats de robatori amb violència —que d’acord amb l’article 242 del Codi Penal es castiga “amb la pena de presó de dos a cinc anys”—, lesions —amb pena “de tres mesos a tres anys” segons l’article 147, però castigat en cas de “la pèrdua o la inutilitat d’un òrgan o membre principal” amb pena de “presó de sis a 12 anys” segons l’article 149— i homicidi dolós en grau de temptativa —la pena del qual es regula en funció de múltiples factors.

 
El setge de la immigració il·legal

El municipi de Figueres, situat a l’Alt Empordà, província de Girona, i amb un 26,55% de població immigrant amb predominança marroquina segons l’Idescat, no és la primera vegada que pateix problemes amb aquest sector. Des de refregar el penis contra una clienta a la cua d’un Decathlon, un grup que va irrompre a la llar d’una àvia per robar-la i que van tractar d’agredir i violar o un immigrant il·legal que va amenaçar i violar tres vegades una dona a punta de pistola després de forçar-la durant 10 hores

Tot i que esmentant un dels casos més greus, el passat 26 de juny, el fiscal va demanar una pena de 23 anys de presó per un immigrant il·legal de nacionalitat marroquina que va degollar un home gran a ple carrer i a la llum del dia el 2019. Hores abans del crim, havia perseguit una dona amb un ganivet, però també acumula antecedents per homicidi. Com ho és el cas de l’assassinat de la propietària del pis on residia el 2006, pel qual va ser condemnat a un màxim de 14 anys d’internament psiquiàtric. Motiu pel qual, en un intent de justificar els fets a causa de sentir-se “molt maltractat” per les institucions de salut mental va explicar als Mossos durant la investigació del 2019 que la seva intenció era la de matar un home “català i de Figueres”.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme