Figueres: detingut tres vegades en una setmana un marroquí de 21 anys per robar cinc cases de l'Alt Empordà

25 de setembre de 2021

Figueres: detingut tres vegades en una setmana un marroquí de 21 anys per robar cinc cases de l'Alt Empordà

Els dies 12, 15 i 18 de setembre de 2021 els Mossos d'Esquadra van detenir a Masarac i Figueres (Alt Empordà) un home de 21 anys i de nacionalitat marroquina com a presumpte autor de cinc robatoris amb força a interior de domicili

 
Redacció

Tal com avançava El Gerió Digital, els Mossos d’Esquadra van detenir els dies 12, 15 i 18 de setembre de 2021 a Masarac i Figueres (Alt Empordà), un home de 21 anys, de nacionalitat marroquina i amb domicili a Sant Cugat del Vallès (Vallès Oriental), com a presumpte autor de cinc robatoris amb força a interior de domicili, quatre al municipi de Sant Climent Sescebes i un a Figueres.

 
Modus operandi i perfil del delinqüent marroquí

La matinada del passat 11 de setembre de 2021, agents de la comissaria de la Jonquera van tenir coneixement que s’havia produït un robatori dins una casa situada al carrer Mollet, de la població de Sant Climent Sescebes, mentre els propietaris dormien. El lladre marroquí, que va accedir al domicili escalant per la terrassa del primer pis, va sostreure un telèfon mòbil. L’endemà es va produir un robatori amb el mateix modus operandi en un pis situat al carrer Cresques Elies de Figueres. En aquest cas, la propietària el va sorprendre i va fugir sense sostreure res.

Arran aquests dos fets, es va obrir una investigació que va concloure el 12 de setembre de 2021 amb la detenció del lladre de nacionalitat marroquina a Figueres. Això no obstant, el detingut va quedar en llibertat després de passar a disposició judicial.

Però el 15 de setembre de 2021 es va rebre la denúncia dels propietaris d’una casa situada al Barri del Vic ja que els havien entrat a robar pel balcó mentre dormien i els havien sostret diners i objectes valorats en més de 4.000 euros. Així mateix, el mateix dia els mossos van tornar a detenir el mateix lladre com a responsable d’aquest nou robatori. En el moment de l’escorcoll li van intervenir un rellotge sostret en aquest domicili.

A més, tres dies després, el matí del 18 de setembre de 2021, els agents policials van rebre novament l’avís d’adreçar-se a un domicili situat al carrer Nou, ja que la propietària va alertar que li havien entrat a robar mentre dormien. La dona va trobar el lladre marroquí al menjador, que en ser sorprès va fugir per una finestra. Va sostreure una bossa de mà, les claus de la casa i d’un cotxe, un telèfon mòbil, 150 euros i una cartera.

No en va, al detingut també se’l relaciona amb un robatori més comès entre els dies 3 i 5 de setembre de 2021 al carrer Pont de la població de Sant Climent Sescebes, on va sostreure dues bicicletes, tres rellotges antics i uns topazis. Tot i així, el detingut marroquí, amb antecedents, va passar el 19 de setembre, i per tercer cop en una setmana, a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

 
Mesures penals

El robatori amb força és un delicte que consisteix a fer mal algun objecte material per apropiar-se d'alguna cosa que no li pertany. En aquest sentit, són reus de delicte de robatori els que, amb ànim de lucre, s'apoderin de les coses mobles alienes emprant força en les coses per accedir o abandonar el lloc on aquestes es troben o violència o intimidació en les persones, sigui per cometre el delicte, per protegir la fugida, o sobre els que acudissin en auxili de la víctima o que li persegueixin.

El culpable de robatori amb força en les coses serà castigat amb la pena de presó d'un a tres anys., segons l'article 240.1 del Codi Penal. A més, s'ha d'imposar la pena de presó de dos a cinc anys quan es doni alguna de les circumstàncies que preveu l'article 235 del mateix cos legal.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme