Farage a Johnson: el Regne Unit ha d'aplicar la llei i garantir l'ordre

17 d'agost de 2020

Farage a Johnson: el Regne Unit ha d'aplicar la llei i garantir l'ordre
Fotografia per: Steve Finn

Més de 4.000 immigrants il·legals desembarcats a Anglaterra

 
Redacció

Nigel Farage, el líder de l’euroescèptic del Brexit Party, va advertir que la classe treballadora al centre d’Anglaterra, la qual va fer costat als conservadors en les eleccions del 2019, perdrà la fe en Boris Johnson si el primer ministre fracassa en la immigració il·legal i l’aplicació de la llei i l’ordre. Una perspectiva crítica, car el triomf de Boris Johnson amb majoria de 80 escons en la Càmera dels Comuns el desembre del 2019 va ser en part gràcies al trencament de l’anomenat Mur Vermell ―les regions industrials i de classe treballadora del nord d’Anglaterra que històricament voten als laboristes.

No obstant la victòria ―la majoria més gran dels conservadors des de Margaret Thatcher―, Farage va explicar en el seu podcast Planet Normal de The Telegraph que “la gran, gran majoria dels partidaris i votants conservadors”, especialment del Mur Vermell, “vol viure en un país on la policia té el control, on tinguem la llei i l’ordre més adients”. Qüestions que Boris Johnson sembla passar per alt amb la conseqüent pèrdua de l’esperança dels seus votants. Alhora, indignats per “la gestió de la crisi del coronavirus que, francament, ha estat un desastre” al Regne Unit.

 
Més de 4.000 immigrants il·legals desembarcats a Anglaterra

El juny, en el tercer episodi de Nigel Farage Investigates, el líder del Brexit Party va predir que la llei i l’ordre serien el tema dominant del discurs públic en aquesta dècada arran de l’augment de la delinqüència al Regne Unit. Concretament, Farage va fer-se ressò d’una anècdota a la petita ciutat costanera de Kent, on un grup de 3.000 a 5.000 persones del sud de Londres van celebrar el que aparentment era una “festa” pel Dia de la Independència de Jamaica i que va esdevenir un nucli de drogues i baralles amb quatre agents de policia ferits com a resultat.

El govern britànic també està fallant en mantenir el control de les seves fronteres. Més de 4.000 immigrants il·legals han desembarcat en les costes d’Anglaterra tan sols durant aquest any. A més, els britànics han criticat molt a França arran que la immigració provinent de l’Orient Mitjà, l’Àfrica i l’Àsia abandonés les costes franceses malgrat els 100 milions de lliures que Regne Unit va pagar a París per detenir-los.

 
Un vot de confiança

Com a mesures contra la immigració il·legal, la secretària d’Interior, Priti Patel, està preparada per a sacsejar el sistema d’asil i així poder dificultar que els immigrants il·legals i els falsos refugiats juguin amb el generós i permissiu sistema d’immigració de la Gran Bretanya. Tanmateix, Farage va fer entendre que Patel es veurà obstaculitzada en els seus esforços per detenir l’arribada de la immigració il·legal, principalment, perquè Boris Johnson és, en el fons, un “liberal metropolità”.

Segons Farage, qui considera Patel “conservadora, fet que ja és estrany en el Gabinet actual”, el gran problema és que “Boris no és realment conservador, sinó que és un metro-liberal”. Recalcant sobre els fets que ho justifiquen, Nigel esmenta que Boris Johnson, durant la seva etapa com a alcalde de la capital, “va comentar més d’una vegada d’oferir amnisties per a tots els immigrants il·legals que residien a Londres”. Una situació que Farage lamenta, especialment per Priti Patel, de qui sent “una mica de llàstima” perquè considera que “l’estan deixant a l’estacada”.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots fer servir tags i atributs HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 695 lectors

Meme