Exclusiva: TV3 difon la notícia falsa sobre l'acusació "racista" dels joves de Manlleu

19 d'agost de 2020

Exclusiva: TV3 difon la notícia falsa sobre l'acusació
Fotografia per: Fragment de TV3

Ferran Moreno (TV3) amaga que els joves expulsats no van presentar denúncia perquè tenien antecedents penals

 
Redacció

Un grup de joves de Manlleu (Osona), d’origen marroquí i ètnia gitana, va acusar de “racista” el personal de vigilància –una parella d'origen marroquí i algerí– que custodiava l’entrada a una de les activitats de nit del Fes-te Jove el passat dijous, 13 d’agost de 2020, en no deixar-los entrar a la festa dels Jardins de Can Mataró per tenir constància del seu conegut tarannà conflictiu. Segons ha afirmat a La Santa Espina una font propera a l’organització encarregada de les activitats, també a càrrec de la contractació de l’empresa de seguretat, els joves, molts d’ells menors d’edat, també van amenaçar de mort els vigilants.

La mateixa font explica que alguns dels joves implicats no va denunciar el suposat racisme de l’empresa de vigilància per comptar amb diversos delictes de furt en el seu historial d’antecedents. A més, el dia anterior a l’esdeveniment, els joves havien estat molestant el personal i robant els gots de plàstic per a la festa a fi de tornar-los al dia següent a canvi de diners, d’acord amb el sistema de certs festivals que n’admet la devolució del preu del got en tornar-lo a la barra. Fets dels que no se n'ha fet ressò el periodista Ferran Moreno, de TV3, mantenint i validant la versió i el discurs falsament racista dels joves conflictius.


Denúncia per delicte d’odi

L’empresa de vigilància contractada per l’organització de Fes-te Jove, a la qual l’Ajuntament de Manlleu n’atribueix una “experiència impecable”, nega rotundament les acusacions sobre els seus treballadors –havent-los retirat preventivament de les activitats– i defensa la certesa sobre la conflictivitat del grup format per uns 11 nois autoanomenat La Fafa, en referència a una cançó homònima del grup de rap francès F430.

Una “associació” que els joves refusen al·legant que es tracta d’una actitud “racista”. Discurs presumptament imbuït als joves per Mercè Carrera Peruga –mare adoptiva de dos dels implicats, l’Enric i en Biel, regidora de Manlleu pel PSC el 2003 i professora agregada de la UVic–, qui pretén prendre mesures legals contra l'organització interposant una denúncia per delicte d’odi.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme