Exclusiva LSE: Mossos amaguen els antecedents policials d'un delinqüent libi

30 de juliol de 2020

Exclusiva LSE: Mossos amaguen els antecedents policials d'un delinqüent libi

En realitat, acumula 94 antecedents policials en lloc dels 43 que ofereixen les dades oficials

 
Redacció

La Santa Espina ha tingut accés en exclusiva a una filtració de la base de dades dels Mossos d’Esquadra on un delinqüent, de nacionalitat líbia, acumula un total de 94 antecedents policials, contradient les dades que van fer públiques ahir els Mossos, on s'esmentava que el delinqüent amb més detencions n'acumulava 43. Així mateix, s’ha pogut comprovar, arran de la nostra font anònima, que aquest individu, a més d’estar retribuït amb una petita paga, tenir residència a càrrec de Creu Roja i de treure profit de les targetes d’aliments de Càritas i de nou Creu Roja, com tants d’altres, és consumidor de cocaïna, droga que també roba.Segons l’article 136 del Codi Penal, a l’apartat 5è, la cancel·lació dels antecedents penals requereix de certs requisits. En primer lloc, cal haver complert la pena. En segon lloc, han d’haver transcorregut uns terminis ―que varien de sis mesos 10 anys― el còmput dels quals comença a comptar-se el dia següent de complir la pena, car depenen de si la pena és lleu, menys greu o greu. I en tercer lloc, un cop complerta la pena no es pot tornar a delinquir, ja que, en aquest cas, el còmput s’interromp. Aleshores, què ha passat perquè els Mossos minorin el número d’antecedents d’aquest delinqüent?

Tanmateix, entraria això en un delicte d’encobriment? Atès que el terme encobrir suposa callar, disfressar o amagar informació directa d’un acte delictiu, segons els articles 451 i 454 del Codi Penal, que regulen aquests actes, el delicte d’encobriment pot ser castigat amb pena de presó de fins a 3 anys. Tot i així, l’article 454 també especifica que els encobridors del delicte poden quedar exclosos d’aquests càrrecs si mantenen una relació molt estreta amb l’autor del delicte, malgrat que tan sols s’aplica a familiars, parelles i similars.

Notícia en ampliació...
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots fer servir tags i atributs HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 698 lectors

Meme