Exclusiva: Casa Okupa de Cádiz, un malson d'ocupació il·legal i agressions sexuals per ex-MENA a Barcelona

21 d'agost de 2020

Exclusiva: Casa Okupa de Cádiz, un malson d'ocupació il·legal i agressions sexuals per ex-MENA a Barcelona

La rocambolesca història al costat de la Sagrada Família és un focus de delinqüència descontrolat

 
Redacció

El passat 14 d’agost, Chantal Minguet Sanabra va compartir públicament les denúncies d’aquest gener contra les presumptes agressions sexuals que va patir junt amb altres dones sense llar per part d’un ex-MENA a la Casa Okupa de Cádiz, al carrer Sardenya, nº 277 de Barcelona. Es tracta de Fares Hamza, de nacionalitat algerina i encara ocupa il·legal de la casa propietat de l’Ajuntament de Cadis i un banc, qui en diverses ocasions hauria assetjat sexualment Minguet, segons es relata a la denúncia, arraconant-la per a besar-la sense el seu consentiment, grapejant-li els pits i refregant el penis erecte contra el seu cos.Almenys cinc dones haurien estat agredides sexualment per Hamza a la Casa Okupa de Cádiz durant el mateix període, les quals han estat, junt amb tres més, expulsades de la casa ocupada il·legalment. Segons explica Minguet a Twitter, els residents van organitzar una assemblea mitjançant la qual les víctimes van ser silenciades i els agressors defensats. Hamza, segons una font confidencial —que ha contactat amb La Santa Espina— haurà de comparèixer als jutjats el 22 de setembre.

 
Brahim, el mediàtic ex-MENA, presumpte agressor

Un altre dels presumptes agressors és el mediàtic Ibrahim Ben Ouiguemane, conegut com a Brahim, qui ha aparegut a mitjans com El Periódico, La Vanguardia o Betevé. Un ex-MENA de nacionalitat marroquina, ocupa il·legal des que, segons un reportatge a La Directa, va abandonar el seu centre d’acollida als 18 anys el passat gener. Un any després de la seva entrada il·legal a Espanya en pastera des del Marroc i fins arribar a la Casa Okupa de Cádiz, on presumptament va agredir i amenaçar de mort una de les ocupes, Yamilet, exclamant "puta, et mataré".

Les aparicions a TV3 de Brahim van propiciar la seva contractació per una agència de models, així com la seva admissió en l’equip de futbol Can Clota. Assoliments tots dirigits per l’antic administrador i activista de la Casa Okupa de Cádiz, Largader Danciu, qui havia intimat amb Brahim fins ser expulsat, detingut i posat en llibertat a finals de maig per presumptes agressions sexuals contra el jove i una altra dona. A més de, segons un reportatge a Planta Baixa on Minguet ho denunciava, per excedir-se en el control i la vigilància dels ocupes il·legals.

 
La versió diametralment oposada de Danciu

Lagarder Danciu, d’origen romanès i ètnia gitana i ex-militant de l'esquerra radical de Podemos, nega les acusacions i les atribueix a un complot per acabar amb la seva lluita contra les addicions dels ocupes il·legals que, segons relata en la seva carta de renúncia, “s’han apoderat del projecte”. Especialment en referència al “consum compulsiu de drogues” d’en Brahim, el qual presumptament també va fer xantatge a Danciu en múltiples ocasions.

En un altre comunicat publicat al seu perfil de Facebook, Lagarder Danciu va acusar la costurera i voluntària Àlex C. Huguet d’explotació laboral encoberta pels tallers de costura que impartia a la Casa Okupa de Cádiz sota el projecte Aglaya, una botiga de roba sostenible ubicada al carrer Malgrat, nº79 de Barcelona. Segons Danciu, almenys cinc dels ocupes que havien participat en el taller de costura, i que Huguet va esmentar en una entrevista amb RTVE, no haurien estat retribuïts ni amb diners, “ni contracte, ni seguretat social, ni transport i tampoc menjar”.

Segons la versió de Danciu, Huguet estaria “permetent a les persones que explotava drogar-se” amb l’objectiu de “disfressar l’explotació sota un taller de costura”. Davant els límits imposats contra a la drogodependència i certs robatoris, arran dels quals Danciu hauria instal·lat les càmeres de vigilància i custodiat els aliments en una habitació tancada amb clau, els ocupes drogoaddictes haurien elaborat el complot per fer-lo fora.

 
El deteriorament de la Casa Okupa de Cádiz

Des de la sortida de Danciu i les denúncies als ex-MENA, “Fares, dues i Brahim, una”, segons assegura una font confidencial, el projecte de la Casa Okupa de Cádiz s’ha ensorrat: els responsables estan atrinxerats i han expulsat totes les dones tret d’una, de la qual les residents diuen que tenia una “actitud racista” i que s’hauria apropiat dels perfils de la Casa Okupa de Cádiz a les xarxes per vexar Danciu i, junt amb Jaiver, cocaïnòman i un altre dels ocupes il·legals, dirigir la casa ocupada il·legalment.

Segons la font confidencial, “només queden els agressors i la persona que no està fent res pel projecte, que l’està destruint perquè ja no els entra microfunding, ni gairebé menjar, i els diners que entren, en lloc de desar-los per a comprar coses per ells, se’ls reparteixen”. Afegint sobre l’estat de l’espai que “la casa ha estat força deteriorada en aquests tres o quatre mesos que ho porten només ells”.

 
Fe d'errates: després d'haver-se posat en contacte personalitats implicades, s'ha esclarit que només un dels ex-MENA ha estat denunciat en dues ocasions per presumptes agressions sexuals, en Fares Hamza, mentre que l'altre, en Brahim, té una denúncia per presumptes agressions físiques i amenaces de mort.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme