Europa: els líders nacionalistes i conservadors Viktor Orban (Fidesz) i Giorgia Meloni (Fratelli d'Italia) demanen als hongaresos i als italians que tinguin fills per posar fi a la crisi demogràfica europea

25 de setembre de 2023

Europa: els líders nacionalistes i conservadors Viktor Orban (Fidesz) i Giorgia Meloni (Fratelli d'Italia) demanen als hongaresos i als italians que tinguin fills per posar fi a la crisi demogràfica europea

Enmig d'una onada massiva d'immigrants il·legals, i patint els ciutadans de la Unió Europea una taxa de natalitat baixa, els primers ministres d'Hongria i Itàlia criden a frenar la substitució demogràfica

 
Redacció

Entre els passats 14 i 16 de setembre de 2023, a Budapest, els líders nacionalistes i conservadors Viktor Orban (Fidesz) i Giorgia Meloni (Fratelli d'Italia) van demanar als hongaresos i als italians que tinguin fills per posar fi a la crisi demogràfica europea.

 
Un futur de més nadons i menys immigrants

En el marc de la cimera demogràfica organitzada per les autoritats hongareses a la capital d'Hongria des del 2015, el fòrum ofereix un espai de diàleg entre els conservadors europeus tips de la immigració. En aquest sentit, Orban (Fidesz) va adreçar-se als delegats de desenes de països, molts d'ells d'Europa central i els Balcans, a efectes de presumir dels seus cinc fills, argüint que no hi ha llibertat sense autoritat i que per això fer nadons és el que permetria als europeus esdevenir qui Déu vol que siguem.

D'altra banda, Meloni (Fratelli d'Italia), mare d'un fill i sent la convidada especial d'enguany, va culpar l'hostilitat cap a les famílies per descarrilar la natalitat; per aquest motiu, el govern conservador i nacionalista italià ara té un ministre destinat a corregir aquesta davallada. La primera ministra italiana va afirmar aleshores que vol que Itàlia torni a tenir futur. D'aquesta manera, s'espera esmenar l'hivern demogràfic europeu.

Amb tot, els instigadors d'un culte a la mort demogràfica són, per ambdós estadistes, els enemics contra les dones, les quals no han de pensar que els nens siguin un sacrifici inútil sinó un reconeixement del seu deure amb la societat. No endebades, els assistents van discutir canviar el feminisme progressista pel familisme conservador.

 
Hongria marca el camí

L'estat hongarès, quan Orban va recuperar el poder el 2010, patia una taxa de fecunditat de només 1,26 fills per dona; la més baixa de la Unió Europea. Ara, en canvi, es troba a la mitjana europea, a 1,52. Ha incentivat la natalitat hongaresa a còpia de fomentar la construcció de la família com a pilar fonamental de la societat, en la qual les dones amb quatre fills o més estan exemptes de l'impost sobre la renda de per vida, una mesura que es podria estendre a les que només en tenen tres. A més, els futurs pares poden sol·licitar préstecs que es cancel·len a mesura que tenen fills, mentre que les clíniques de fertilitat s'han nacionalitzat.

La lluita per l'augment dels nadons ha esdevingut existencial pels líders hongarès i italià. Del contrari, la sostenibilitat de l'estat del benestar no es pot garantir quan els jubilats comencen a superar en nombre els treballadors. A tot això, no són partidaris que la immigració ofereixi una solució ràpida a l'erm demogràfic en què es troba Europa, sinó que les famílies marquin la base d'un estat ordenat, que siguin la garantia de la supervivència nacional.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme