Europa: el vell continent patirà una greu recessió econòmica si perd l'accés al subministrament de gas de Moscou

10 de juliol de 2022

Europa: el vell continent patirà una greu recessió econòmica si perd l'accés al subministrament de gas de Moscou

Alemanya comença a preocupar- se que quan el Kremlin apagui el gas el pròxim 11 de juliol, per fer el manteniment anual de la línia de gas entre els dos països, les autoritats russes no tornaran a obrir-ne el subministrament

 
Redacció

Havent començat l'estiu d'enguany, 2022, els principals diaris europeus adverteixen que Europa patirà una greu recessió econòmica si perd l'accés al subministrament de gas de Moscou.

 
Trump ja ho va dir

L'advertència de l'ex-president republicà estatunidenc Donald Trump que l'addicció d'Alemanya al gas rus tindria conseqüències extremadament negatives a llarg termini sembla haver estat profètica, atès que els funcionaris del país germànic han fet públic les condicions caòtiques d'una greu recessió econòmica si perden l'accés al subministrament de Moscou.

Els avisos arriben quan Alemanya comença a preocupar- se que quan el Kremlin apagui el gas el pròxim 11 de juliol per fer el manteniment anual de la línia de gas entre els dos països, les autoritats russes utilitzaran com a excusa els problemes tècnics per no tornar a obrir-ne el subministrament. Aquesta mesura suposaria que l'economia alemanya perdria al voltant de 200.000 milions d'euros en sis mesos.

 
Tret al peu del govern socialdemòcrata alemany

En resposta als problemes financers que causarà aquesta pèrdua de gas, POLITICO informa ara el govern alemany està buscant aprovar una legislació d'emergència que imposa una taxa financera a totes les empreses energètiques, tant si estan involucrades en les importacions de gas rus com si no, a efectes de dividir els costos de l'augment dels preus en un intent de mantenir la infraestructura a flotació.

Aquest moviment seria una alternativa per repercutir els costos de l'energia més alta a l'usuari final, una mesura que alguns representants de la indústria comenten que simplement provocaria que la gent no pogués pagar les seves factures i, posteriorment, provocaria el col·lapse dels proveïdors d'energia locals. En aquest sentit, això podria provocar condicions caòtiques al mercat de l'energia, que sens dubte posaria en problemes tota la indústria energètica i posaria en perill la seguretat del subministrament des de la base, segons informa a Der Spiegel Ingbert Liebing, director general de l'Associació d'Empreses Municipals.

D'altra banda, tal com relata un informe separat de Der Spiegel, una pèrdua de subministrament donaria lloc a la instal·lació de milers de calderes a tot el país: aquest fet podria incentivar professionals formats fins ara desocupats, però que a tot això no s'arribaria a temps per subministrar totes les estufes de llenya, des de la compra fins a la instal·lació final.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme