Europa, contra la tirania de la Covid-19; els EUA, s’hi subjuguen

6 d'agost de 2020

Europa, contra la tirania de la Covid-19; els EUA, s’hi subjuguen

Si bé a Europa ens deslliurem de l’encanteri a poc a poc, els estatunidencs en pateixen el malson

 

Redacció

Desenes de milers d’alemanys van manifestar-se a Berlin el passat dissabte proclamant un “Dia de la llibertat” i exigint la fi de les mascaretes i el “distanciament social” insistentment exigits pel govern. Una protesta contra les mesures i accions tiràniques del govern en resposta als rebrots del virus xinès a la que, paral·lelament, també s’hi van sumar els ciutadans del Regne Unit i els Països Baixos als seus respectius països.

En la seva línia de sempre, el New York Times va piular a Twitter que les masses de manifestants berlinesos estaven conformades per “neonazis” i “teòrics de la conspiració”. Però, de debò el “diari de referència” dels EUA pretenia que hom cregués que hi havia mig milió de nazis en actiu als carrers alemanys? El fet és que els europeus ens estem adonant de mica en mica que els blocatges, les quarantenes i els confinaments ordenats pel govern no van servir per protegir-nos del virus, sinó que han causat una catàstrofe econòmica —el descens del 15’6% del PIB de Catalunya— i un patiment humà —la gestió aquí de Vergés i El Homrani de les residències de la nostra gent gran— absolutament indescriptibles.


El mirall d’Europa i els EUA

A banda de les contínues recomanacions i desaprovacions sobre l’ús de les mascaretes, així com les freqüents vacil·lacions en les necessitats de cloure o reobrir determinats comerços, un país exemplar com Suècia, que mai va blocar l’economia i va refusar en rodó l’ús de les mascaretes mantenint alhora els seus restaurants i altres negocis oberts al públic, no va patir més mal que els països que van esdevenir garjoles a l’aire lliure durant el segon trimestre anual. De fet, Suècia ha tingut un índex de mortalitat pel virus xinès més baix (5.747 defuncions fins ara) que els estats que van optar per l’hermeticitat del país, com ara el Regne Unit (46.299) o França (30.296). No és estrany, a la llum dels fets, que la gent s’emprenyi.

Però si bé a Europa sembla que a poc a poc ens deslliurem de l’encanteri i d’aquesta contínua política del terror als contagis, exigint la fi de la tirania dels govern, els estatunidencs encara romanen adormits mentre contemplen l’esclafament de les seves llibertats amb cada vegada més estats que, malgrat les mínimes morts registrades arran dels rebrots de la Covid-19, interrompen la represa de la seva vida econòmica i social retornant al confinament. Prenent un exemple, el governador de Nova Jersey, el demòcrata Phil Murphy, va advertir la ciutadania, els seus propis electors, que blocaria l’estat si la gent s’atreveix a sortir al carrer sense mascareta o, fins i tot, si porta convidats a casa seva.

 
Silenciant les alternatives mèdiques

Els motius d’aquests nous confinaments no rauen exactament en el fet que els “experts” estan investigant de forma exhaustiva per trobar el tractament adient contra el virus xinès. La realitat és que els metges que relaten la seva pròpia experiència professional dels casos d’èxit en el tractament de pacients positius amb hidroxicloroquina, per exemple, són immediatament ridiculitzats, censurats i fins i tot acomiadats de la feina. I aquesta pressa per silenciar els anomenats “metges de primera fila dels EUA”, palesa en la retirada a Facebook, Twitter i YouTube del vídeo d’un doctor de Texas explicant el tractament del virus amb el fàrmac esmentat, posa en greu dubte els límits de la llibertat d’expressió als Estats Units d’Amèrica.

En lloc de contemplar les opcions existents, els estats d'Amèrica del Nord, així com els d’altres indrets d’Europa i del món, insisteixen en què cal mantenir-se emmascarats i en un total confinament fins obtenir la vacuna —una solució l’èxit de la qual l’Organització Mundial de la Salut (OMS) declara ser dubtosa. I, mentrestant, el govern dels EUA malbarata milers de milions de dòlars en una vacuna que, tanmateix, podria ser menys del 60% efectiva per guarir d’un virus que té un índex de supervivència del 99’8%. Afegint el misteri de per què el govern estatunidenc ha bastit les farmacèutiques d’una gran immunitat per blindar-les dels possibles reclams de responsabilitat en cas que la vacuna produeixi efectes secundaris nocius.


La nostra llibertat perilla

El discurs pandèmic persisteix per mantenir-nos porucs i aïllats. Primer, van ser els recomptes dels cossos i després els “casos”. Els números han sigut tan canviants i diversos que és difícil confiar, vinguin d’on vinguin, en qualsevol dels informes proporcionats. Col·lateralment, la gent s’emprenya perquè està confosa i s’enfronta a una depressió econòmica de proporcions històriques. Però el pitjor de tot plegat és que, mentrestant, observem com diversos governs en tot el món arrabassen la nostra llibertat.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme