EUA: l’ex-president demòcrata Barack Obama causa almenys 74 positius en Covid-19 en celebrar el seu 60è aniversari en una festa multitudinària sense restriccions

15 d'agost de 2021

EUA: l’ex-president demòcrata Barack Obama causa almenys 74 positius en Covid-19 en celebrar el seu 60è aniversari en una festa multitudinària sense restriccions

Els membres del Partit Demòcrata, d’alcaldes a governadors i fins la mateixa presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, són qui més se salten les restriccions

 
Redacció

En un acte d’hipocresia vers la ciutadania i les empreses, que han hagut de sotmetre’s als protocols sanitaris frustrant la producció i l’economia des de ja fa més d’un any, la festa d’aniversari dels 60 anys de l’ex-president demòcrata dels EUA, Barack Obama, ha conclòs amb almenys 74 dels assistents positius en Covid-19 en no complir les restriccions, especialment en refusar dur mascareta.

 
El Partit Demòcrata incompleix les restriccions que imposa

Segons recull el Daily Mail, i amb centenars de convidats d’arreu del país dels quals se’n desconeix l’estat, el disbarat d’Obama ha suposat un augment dels casos major en comparació amb qualsevol setmana des de l’abril a nivell nacional.

De fet, el nivell d’hipocresia per part de la política estatunidenca ha estat estretament relacionada amb membres del Partit Demòcrata, constatant a finals de maig d’enguany almenys 14 demòcrates que haurien vulnerat les restriccions de diverses maneres, segons recollia Business Insider.

Des de les batlesses de Washington, Muriel Bowser; San Francisco, London Breed; i Chicago, Lori Lightfoot, o els alcaldes d’Austin, Steve Adler; San Jose, Sam Liccardo; i Denver, Michael Hancock; fins a governadors com el de Nova York, Andrew Cuomo; Califòrnia, Gavin Newsom; Michigan, Gretchen Whitmer; i la mateixa presidenta de la Cambra de Representants dels EUA, Nancy Pelosi. Pel que fa als fets, tant per a visitar estilistes i perruquers com per a assistir a dinars contribuint així a la propagació del virus xinès durant activitats innecessàries o injustificades.

 
I als Països Catalans?

A banda de l’estrambòtica paellada de Pilar Rahola que incloïa tant periodistes com membres del Govern de la Generalitat de Catalunya, un altre cas el publicava dBalears l’octubre del 2020. Quan la presidenta del Govern balear, Francina Armengol (PSOE) va romandre de matinada en un bar de Palma tot incomplint les restriccions horàries, el qual fou tancat per la Policia Local. Afegint com a agreujant, que l’amo del local va demorar el tancament a causa de la presència d’Armengol, un alt rang de l’autoritat política a les Illes Balears i fet pel qual l’home hauria desestimat col·lateralment obeir les restriccions.

En un cas més exemplar, però que no eximeix dels fets, el portaveu de l’equip de govern de Tarragona, tercer tinent d’alcalde i regidor de Territori, Seguretat i Medi Ambient, Xavi Puig (ERC) va dimitir per assistir al casament d’un amic incomplint les restriccions també el passat octubre.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme