EUA: Larry Sanger, co-fundador de la Viquipèdia, critica l'enciclopèdia virtual perquè s'ha convertit en un cau de ‘propaganda d'esquerres’

1 d'octubre de 2021

EUA: Larry Sanger, co-fundador de la Viquipèdia, critica l'enciclopèdia virtual perquè s'ha convertit en un cau de ‘propaganda d'esquerres’

L'enciclopèdia en línia, que va assolir 20 anys de vida a principis d'enguany, ha anat canviant gradualment per seguir la narrativa dels mitjans de comunicació i l'establishment, majoritàriament d'esquerres

 
Redacció

En els darrers anys, segons Larry Sanger, co-fundador de la Viquipèdia, critica l'enciclopèdia virtual perquè s'ha convertit en un cau de ‘propaganda d'esquerres’. El projecte inicialment era neutral i amb el temps, s'ha allunyat de la neutralitat enciclopèdica, necessària perquè els continguts en les entrades fossin ponderats i ajustats a la realitat.

 
Què se n'ha fet de la Viquipèdia original?

Segons Sanger, que es va desvincular de la Viquipèdia fa gairebé dues dècades per la direcció del projecte, va dir a American Thought Leaders d'EpochTV que l'enciclopèdia en línia, que va assolir 20 anys de vida a principis d'enguany, ha anat canviant gradualment per seguir la narrativa dels mitjans de comunicació, majoritàriament d'esquerres.

Si bé la Viquipèdia té al voltant de 125.000 editors voluntaris actius que treballen en articles multidisciplinaris i més de 1.000 administradors que poden dur a terme accions com ara bloquejar comptes o restringir les modificacions en determinades pàgines, actualment hi ha corredisses per distorsionar la realitat des del prisma de la propaganda de l'esquerra i fins i tot de l'extrema esquerra. 
Adoctrinament d'esquerres i odi a la veracitat

En aquest sentit, Sanger afirma a EpochTV que, particularment, en els darrers cinc anys, qualsevol individu que sigui liberal o que directament no necessàriament sigui de dretes, sovint es troba amb un article a la Viquipèdia que fa una mala interpretació dels seus èxits, sovint només deixa fora parts importants de la seva laboral o bé s'exposen malament els seus assoliments a posta.

Per aquest motiu, paral·lelament que l'establishment s'ha desplaçat a l'esquerra, també ho han fet els continguts penjats a la Viquipèdia, arribant a eliminar les fonts de notícies conservadores com a fonts dels seus articles. Així mateix, Wikipedia ha prohibit que els informes polítics de Fox News, el New York Post i el Daily Mail fossin utilitzats com a fonts.

 
Què pensa fer Sanger, vist aquest panorama radical d'esquerres?

Sanger ha confessat que està treballant en la creació d'una nova xarxa descentralitzada, és a dir, un superconjunt de totes les enciclopèdies. D'aquesta manera, pretén posar tot el contingut enciclopèdic i el món en una sola xarxa.

A més, en aquesta fase preliminar, Sanger vol desenvolupar estàndards tècnics que poguessin eliminar les xarxes socials de les empreses gegants i donar als usuaris més control sobre el contingut que produeixen i veuen.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme