EUA: l'administració Biden-Harris deportarà 13.000 immigrants haitians mentre la premsa pro-demòcrata calla quan ho criticava amb Trump

20 de setembre de 2021

EUA: l'administració Biden-Harris deportarà 13.000 immigrants haitians mentre la premsa pro-demòcrata calla quan ho criticava amb Trump

Simpatitzans republicans es fan ressò a les xarxes socials que la immigració il·legal suposa una amenaça significativa a la salut i el benestar de les comunitats frontereres i a les vides dels propis immigrants legals

 
Redacció

El departament de Seguretat Nacional estatunidenc de l'administració Biden-Harris deportarà 13.000 immigrants haitians —reunit a la frontera de Texas— mentre la premsa pro-demòcrata calla quan ho criticava amb Trump.

En aquest sentit, departament de Seguretat Nacional assegura que divendres passat, 17 de setembre de 2021, ja van ser traslladats vora 2.000 immigrants haitians a altres punts de processament de deportació d'acord amb les lleis i polítiques nord-americanes, tal com ha subratllat el secretari de Seguretat Nacional, Alejandro Majorkas.

 
Les contradiccions de l'administració demòcrata Biden-Harris

Mentre el departament de Defensa estatunidenc ha recordat que les fronteres nord-americanes no estan obertes, simpatitzans republicans es fan ressò a les xarxes socials que la immigració il·legal suposa una amenaça significativa a la salut i el benestar de les comunitats frontereres i a les vides dels propis immigrants legals. Així mateix, l'administració Biden-Harris ha anunciat que augmentarà la capacitat i el ritme de vols d'immigrants il·legals deportats a Haití i a altres països de l'hemisferi nord en les pròximes 72 hores, talment com ho havia fet l'administració Trump-Pence.

Paral·lelament, el departament de Seguretat Nacional nord-americà ha indicat que l'Oficina de Duanes i Protecció Fronterera enviarà a la zona texana uns 400 agents fronterers addicionals en un termini de 24 a 48 hores amb l'objectiu de desmantellar el campament improvisat a Del Rio, Texas. A més, A més, dins de la bateria de mesures es contempla alhora el tancament de l'accés i la desviació del trànsit a Eagle Pass.

 
La frontera es defensa per barrar el pas a la immigració il·legal

La Casa Blanca ha reiterat que les fronteres estatunidenques no estan obertes i que els immigrants no han d'accedir il·legalment als Estats Units d'Amèrica i menys encara sotmetre's a un viatge tan perillós. Al seu torn, els individus i les famílies estan subjectes a restriccions frontereres, inclosa la deportació, ha alertat el departament de Seguretat Nacional.

D'altra banda, el primer ministre d'Haití, Ariel Henry, s'ha solidaritzat amb els immigrants il·legals deportats en una sèrie de missatges a la xarxa social Twitter, en què ha assegurat que s'estan fent gestions per rebre els haitians deportats.

En aquest sentit, Henry ha expressat el seu desig que tant de bo Haití un futur els seus ciutadans no hagin de suportar aquestes humiliacions, mentre ressona encara com la vicepresidenta Kamala Harris va demanar als guatemalencs que s'abstinguessin d'anar als EUA.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme