EUA: l'administració Biden es planteja seguir construint el mur amb Mèxic per omplir els forats prèviament licitats

9 d'abril de 2021

EUA: l'administració Biden es planteja seguir construint el mur amb Mèxic per omplir els forats prèviament licitats

Durant el mandat de Trump es va aconseguir construir 720km de mur a la frontera, d’una extensió total de 3.145km

 
Redacció

Malgrat les crítiques contra l’ex-president republicà Donald Trump per la seva política contra la immigració massiva als EUA, el president demòcrata Joe Biden ha reculat en les seves declaracions optant per cobrir els forats i les escletxes al mur fronterer amb Mèxic a través dels quals s’han escolat 171.000 immigrants al territori nord-americà. Una xifra, malgrat que dramàtica, relativament petita envers les propostes pro-immigració de Biden.

 
Els beneficis del mur de Trump

Segons ha declarat al Washington Times el secretari de Seguretat Nacional Alejandro Mayorkas, la cancel·lació de la construcció del mur per part de Biden no impedeix omplir els forats prèviament licitats i que queden per construir. El mur compta amb defensors dins el propi cos de la Patrulla Fronterera com a Seguretat Nacional. Especialment, tractant-se d’un mur que inclou tecnologia per a detectar incursions i arribar als punts problemàtics molt més ràpidament.

Durant el seu mandat, Trump va aconseguir construir 720km de mur a la frontera, d’una extensió total de 3.145km. Quan Biden va decidir deturar-ne la construcció, va atorgar paral·lelament potestat a Mayorkas per prendre’n el control dins els límits legals, fet que podria traduir-se en prosseguir la fita de Trump. Una tasca, segons l’enquesta del Fons d’Oportunitats del Senat, sobre la que pesa una aprovació del 53% per part del públic.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme