EUA: l’administració Biden comença un programa públic per facilitar l'entrada de MENA al país estatunidenc

24 de juny de 2021

EUA: l’administració Biden comença un programa públic per facilitar l'entrada de MENA al país estatunidenc

El president Joe Biden reactiva un programa que l’ex-president Donald Trump va tombar el 2017 amb què els sol·licitants d’asil podran demanar la importació legal dels seus familiars als EUA mentre esperen el tràmit

 
Redacció

Abans de la modificació d’aquesta setmana proposada pel president estatunidenc Joe Biden, la qual n’augmentarà les xifres encetant la immigració en cadena mitjançant la importació de les seves famílies, el programa de Menors Centreamericans (CAM) ―impulsat per Barack Obama el 2014 i finalitzat per l’ex-president Donald Trump l’any 2017― hauria permès l’entrada legal als EUA d’almenys 4.150 MENA, segons el Servei de Ciutadania i Immigració dels EUA. Malgrat que, segons la periodista del Wall Street Journal Michelle Hackman, el nombre podria ser de 4.800.

 
La immigració desaforada a Amèrica Central

Tanmateix, en un comunicat emès dimarts per part dels secretaris d’Estat i de Seguretat Nacional, Antony Blinken i Alejandro Mayorkas, respectivament, el CAM reobrirà casos aturats després del tancament del programa que va manar Trump.

Reactivat el 10 de març de 2021, segons l’article de Hackman, el programa demòcrata en favor dels immigrants afecta principalment MENA d’El Salvador, Honduras i Guatemala, recordant que, contradictòriament, la vicepresidenta dels EUA, Kamala Harris, va instar els guatemalencs a no immigrar al país.

 
Augmenta la immigraicó il·legal

Mentre els creuaments il·legals han augmentat un 674% respecte el maig del 2020 a la frontera amb Mèxic, quan es van detenir 23.237 immigrants il·legals, el CAM permetrà que els EUA importin MENA sol·licitats pels pares a l’espera d’asil i tutors legals a costa dels diners dels contribuents.

Una mesura inquietant i que, en certa manera, podria emmirallar-se amb el programa Shababuna de la Unió Europea on consta inscrita la Generalitat de Catalunya i que, promocionada per Bernat Solé (ERC), tracta de donar a conèixer als MENA rutes alternatives legals d’accés a Europa.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme