EUA: Kamala Harris demana als guatemalencs que si us plau no vagin als EUA degut a l'augment del 674% dels creuaments il·legals a la frontera amb Mèxic

11 de juny de 2021

EUA: Kamala Harris demana als guatemalencs que si us plau no vagin als EUA degut a l'augment del 674% dels creuaments il·legals a la frontera amb Mèxic

La frontera dels EUA amb Mèxic ha estat objecte de la immigració il·legal: el maig de 2021 ha representat un augment impressionant del 674% respecte el maig del 2020, constituint les pitjors xifres en més de dues dècades

 
Redacció

Malgrat les dures crítiques contra les polítiques anti-immigració il·legal de l’ex-president Donald Trump, i després que el president demòcrata Joe Biden reactivés la construcció del mur a la frontera amb Mèxic de l’anterior administració, la vicepresidenta Kamala Harris, en una conferència de premsa pel seu primer viatge oficial a Guatemala, ha demanat als guatemalencs que si us plau no vagin als EUA degut a l'augment del 674% dels creuaments il·legals a la frontera amb Mèxic i que, en cas d’arribar a la frontera, seran deportats.

 
La frontera amb Mèxic, un colador

De fet, les desastroses xifres sobre la immigració il·legal a la frontera amb Mèxic del maig passat de 2021 han representat un augment impressionant del 674% respecte el maig del 2020, quan es van detenir 23.237 immigrants il·legals. Així mateix, les xifres del mes passat van ser les pitjors en més de dues dècades.

L’administració Trump va donar la volta a la situació a la frontera a partir de finals de l’any 2019 i les va mantenir baixes durant tot l’any 2020. Malauradament, la crisi fronterera amb Biden a la Casa Blanca s’ha agreujat cada mes, doncs han augmentat el nombre d'immigrants il·legals detinguts a la frontera entre els EUA i Mèxic.

 
El Partit Demòcrata, dividit

Les declaracions de Harris, que han causat enrenou al Partit Demòcrata per part de figures com la representant demòcrata per Nova York Alexandria Ocasio-Cortez —qui, de pas, assegura que la sol·licitud d’asil és un mètode 100% legal d’immigració; admetent que el frau de la figura de l'asil com a porta pel darrere per l'entrada d'immigrants als EUA.

Tot i així, la vicepresidenta, filla d’immigrants jamaicà i tàmil, considera que el repte de la immigració s’ha d’encarar intervenint els problemes dels països d’origen.

 
La versió guatemalenca

En el cas dels guatemalencs, com va discutir Harris amb el president Alejandro Giammattei, s'argüeix que la corrupció a Guatemala i les conseqüents pobresa i criminalitat són el problema a resoldre per aturar la immigració massiva cap als EUA, motiu pel qual es demana la intervenció d'aquest últim país per revertir la situació del primer.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme