EUA i Unió Europea: les sancions occidentals imposades a Rússia provoquen una nova recessió

19 de juliol de 2022

EUA i Unió Europea: les sancions occidentals imposades a Rússia provoquen una nova recessió

L'economia de Moscou i la seva moneda, el ruble, es troben en una posició forta, circumstància que, mentrestant, fa augmentar el domini de Rússia en productes bàsics essencials

 
Redacció

Des de l'inici de la invasió russa a Ucraïna, el 24 de febrer de 2022, les sancions occidentals —liderades per EUA i Unió Europea— imposades a Rússia provoquen una nova recessió.

 
Les sancions occidentals a Rússia, una oportunitat per a Putin?

La influència de Moscou a Europa a causa de la seva producció d'energia i la seva infraestructura ha permès a Putin protegir Rússia de les sancions occidentals. Segons informa BBC, les nacions europees com Finlàndia, Lituània i Eslovàquia van importar més del 70% de les seves importacions totals de petroli de Rússia el 2020.

Al seu torn, la possible decisió de Moscou d'aturar les exportacions a Europa pot ofegar fàcilment la capacitat industrial del continent i podria anar molt pitjor als hiverns. De fet, parlant de les importacions de gas el 2020, Alemanya va encapçalar la llista amb gairebé el 43% de les seves importacions totals procedents de Rússia.

En aquest sentit, Rússia ha reduït les exportacions de gas Nord Stream a les nacions europees a mesura que el gasoducte entra en un període de manteniment programat de 10 dies. Per conseqüent, hi ha un ambient d'ansietat i tensió entre els líders europeus enmig de l'hivern que ve.

A tot això, Rússia ha estat molt resistent a l'hora de lliurar les seves exportacions d'energia a canvi que els rubles enforteixin la seva moneda. Algunes nacions com Bulgària —que van rebutjar el pagament en rubles— han vist aturats els seus subministraments. Moscou, d'altra banda, ha estat desitjant ampliar la mateixa condició en molts productes bàsics dels quals manté un subministrament majoritari.

Finalment, fem memòria que com en resposta a les sancions imposades per Occident per aturar el subministrament de semiconductors a Rússia a principis del proppassat juny està provocant una nova recessió a nivell global. No en va, Rússia s'està convertint lentament en una força que està provocant la pròpia ruïna d'Occident. L'economia de Moscou i la seva moneda el ruble es troben en una posició forta. Mentrestant, augmenta el domini de Rússia en productes bàsics essencials.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme