EUA: els congressistes republicans lluiten per aturar l'agenda extremista d'immigració massiva de Biden

11 de març de 2021

EUA: els congressistes republicans lluiten per aturar l'agenda extremista d'immigració massiva de Biden

Biden no ha donat cap conferència de premsa en els darrers 48 dies, superant període més llarg durant el qual un nou president no ha parlat amb la premsa, de la qual s'esmuny per evitar respondre als periodistes sobre la crisi d'immigrants a la frontera

 
Redacció

El Comitè d’Estudi Republicà (RSC en anglès), el grup més gran de conservadors al Capitoli amb més de 150 membres republicans, va anunciar dimarts de la setmana passada, 2 de març de 2021, el llançament d’un document per a combatre l’agenda extremista d’immigració massiva del president Joe Biden. Segons el RSC, el principal impuls de Biden és revertir les polítiques d’immigració de Trump i facilitar el camí per a massificar la immigració.

 
Biden, contra el llegat de Trump

Durant el seu primer mes a la presidència dels EUA, detalla el RSC, Biden ha reduït els recursos dels Estats per a “combatre el tràfic d’éssers humans, el narco-terrorisme i les bandes criminals” tot aturant la construcció del mur a la frontera amb Mèxic. Alhora, Biden també ha presentat una nova llei d’immigració que, segons el RSC, soscava els principis moderns que els EUA consideren part necessària per esdevenir-ne ciutadà.

A més, basant-se en els anàlisis de la Universitat de Yale i altres experts, concreta que, amb ja més de 22 milions d’immigrants il·legals al país, les polítiques d’amnistia de Biden podrien atreure fins a 52 milions d’immigrants més als EUA, tant legals com il·legals, si la proposta s’aprova al Congrés. Tanmateix, i segons es va filtrar a Axios, els demòcrates planegen importar 117.000 MENA com a fita del 2021, xifra que supera l’afluència rècord dels 76.000 arribats il·legalment el 2019.

Tanmateix, i com ha avançat BreitBart News, Biden, qui no ha donat cap conferència de premsa en els darrers 48 dies —comptant des de dimarts passat, 9 de març de 2021—, superant el període més llarg durant el qual un nou president no ha parlat amb la premsa, de la qual s'esmuny per evitar respondre als periodistes sobre la crisi d'immigrants a la frontera, fent com si sentís ploure.

 
Crítiques i propostes republicanes i demòcrates per aturar Biden

Tal és l’obsessió de Biden en “satisfer les aspiracions polítiques de l’extrema esquerra”, com assenyala el RSC, que fins i tot determinats demòcrates com Vicente González, representant del Partit Demòcrata a Texas, han titllat l’afer de “catastròfic”, especialment en l’actual context pandèmic. Segons González, Biden obriria així una ruta de més de 3.200km que durà “desenes de milers de persones a les fronteres” i que, durant la travessia, esdevindran víctimes de traficants i cartells de la droga.

En aquest sentit, fins i tot el congressista demòcrata per Texas Henry Cuellar va criticar, segons assenyala The Daily Wire, l'administració Biden per com maneja la crisi fronterera que es desenvolupa i va al·legar que “reté intencionadament” informació sobre el nombre d'immigrants alliberats als Estats Units.

Això no obstant, segons el Comitè d’Estudi Republicà (RSC), el despropòsit es perllongarà durant el mandat de Biden, malgrat que dubtant que 10 republicans s’uneixin a 50 demòcrates al Senat recolzant els projectes, atès que cal un mínim de 60 vots a tals efectes. Tot i així, el RSC també adverteix que, probablement, els demòcrates endolciran les mesures perquè els republicans les aprovin. Una “estratègia hiperpartidista” contra la que el RSC exigeix fermesa i que els republicans “estiguin disposats a oposar-s’hi”.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme