EUA: derrota demòcrata inesperada per la presidència de Joe Biden amb la victòria republicana de Glenn Youngkin a Virgínia

4 de novembre de 2021

EUA: derrota demòcrata inesperada per la presidència de Joe Biden amb la victòria republicana de Glenn Youngkin a Virgínia

L'índex d'aprovació per la gestió governamental de Biden ha caigut en picat enmig dels continus pics de crims violents, la debacle a l'Afganistan, el caos a la frontera amb Mèxic, la pandèmia de coronavirus continuada i la inflació

 
Redacció

Quan el demòcrata Terry McAuliffe va llançar la seva tercera candidatura a governador de Virgínia el desembre de 2020, el Partit Demòcrata pensava que seria una reelecció del candidat ben fàcil. Això no obstant, ha resultat ser una derrota demòcrata inesperada per la presidència de Joe Biden amb la victòria republicana de Glenn Youngkin a Virgínia.

 
Frec a frec amb final dolç republicà

McAuliffe ha perdut les eleccions davant el neòfit republicà Glenn Youngkin. La xifra, amb el 94% dels vots comptats, és del 50,7% al 48,6%. Mentrestant, en un malestar potencialment impactant a Nova Jersey, el rival republicà Jack Ciattarelli té una avantatge de 1.200 vots sobre el governador demòcrata Phil Murphy amb el 97% del total comptat. Si Ciattarelli aguanta la victòria, el resultat desafiarà l'enquesta pre-electoral i deixarà els demòcrates atordits i els republicans comptant els dies fins a la mitja legislatura del 2022.

 
La dada curiosa sobre l'estat de Virgínia

Les eleccions a governador de Virgínia són tradicionalment dures per al partit que governa a la Casa Blanca. Dels darrers 12 governadors de Virgínia que es remunten al 1977, quan el republicà John Dalton va guanyar el càrrec durant el primer any de la presidència demòcrata de Jimmy Carter a l'Oficina Oval, 11 d'ells pertanyien a un partit diferent del president.

No es pot culpar d'aquest fenomen a Joe Biden com no es pot culpar a Jimmy Carter, Ronald Reagan, Bill Clinton, els Bush, Barack Obama o Donald Trump. En alguns anys, els resultats de Virgínia auguren un canvi radical, com va ser el cas de 1993, quan la victòria de George Allen va ser un signe primerenc de la revolució republicana que va donar al GOP el control d'ambdues cases al Capitol Hill només un any després. Altres vegades, com el 1997, no prefigurava res.

 
Biden no lidera, implosiona la seva base electoral

El president Biden és una decepció per als votants demòcrates. L'índex d'aprovació per la gestió governamental de Biden ha caigut en picat enmig dels continus pics de crims violents, la debacle a l'Afganistan, el caos a la frontera amb Mèxic, la pandèmia de coronavirus continuada, la inflació dels preus dels aliments i l'energia i la incertesa econòmica impulsada per un problema nou: els empresaris no poden trobar prou treballadors per ocupar els llocs de treball que tenen.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme