EUA: Blinken, Secretari d’Estat amb Biden, a favor de permetre que l’Iran tingui armes nuclears

31 de gener de 2021

EUA: Blinken, Secretari d’Estat amb Biden, a favor de permetre que l’Iran tingui armes nuclears

A l’espera que Biden retiri les sancions contra l’Iran, Blinken també estudia castigar Rússia per la detenció d’Alexei Nalvany però l’abandona a la gràcia de Putin

 
Redacció

Entre els canvis respecte l’administració Trump que el nou president dels EUA, Joe Biden, ha començat a implantar, s’hi troba el nomenament d’Antony Blinken com a Secretari d’Estat. Entre d’altres.

A diferència de l’èxit i la cautela de Trump al panorama internacional, Blinken s’ha mostrat a favor de l’acord nuclear amb l’Iran (JCPOA, en anglès), esmentant que els EUA s’hi sumaran pròximament.

 
La teocràcia iraniana festeja l'Administració Biden

En un joc d’estira i arronsa, el ministre d’Afers Exteriors iranià, Javad Zarif, havia insistit anteriorment en què els EUA havien de fer el primer pas exigint l’eliminació incondicional de les sancions contra l’Iran, malgrat haver començat a violar l’acord gradualment el 2019, passat un any d’espera perquè els altres signants compensessin les sancions estatunidenques.

 
Navalny, abandonat a la gràcia de Putin

Per acabar-ho d’adobar, un dia després de ser confirmat com a candidat al càrrec, Blinken va carregar contra Rússia tot abandonant l’activista Alexei Navalny però deixant-lo a la gràcia de Putin.

Però, malgrat insistir en l’estudi de diversos actes punitius contra Rússia, ni Biden ni Blinken tenen per ara cap opció real sobre la taula. Retòrica estèril quant a la condemna i manca de fets quant a l'impediment d'un mal major quant a Navalny.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme