EUA: Biden retira la figura de Winston Churchill de la Casa Blanca i la substitueix pel sindicalista pro-immigració César Chávez

24 de gener de 2021

EUA: Biden retira la figura de Winston Churchill de la Casa Blanca i la substitueix pel sindicalista pro-immigració César Chávez

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha expressat que “Biden no serà un gran amic” del Regne Unit

 
Redacció

Tant bon punt ha assolit la presidència dels EUA, el demòcrata Joe Biden ha procedit amb el costum de canviar la decoració del despatx oval de la Casa Blanca.

Sent-ne destacables alguns detalls heretats de l’administració de Clinton, com les cortines —ja durant el mandat de Trump— i la catifa, o la disposició de fins a sis busts que, com a màrqueting, escenifiquen la ideologia de l’ara nou president dels EUA.

 
Biden —com Obama— contra Churchill

Un dels casos que més rebombori ha generat, i com esmenta el Daily Mail, ha estat la retirada del bust de Winston Churchill, igual que així ho féu Barack Obama el 2009, i que ha reemplaçat amb el bust de César Chávez, sindicalista pro-immigració dels anys ’60.

Amb aquest gest, el primer ministre britànic, Boris Johnson, ha expressat que “Biden no serà un gran amic” del Regne Unit.

 
Un aparador de les polítiques d'identitat de l'esquerra

La resta de busts de Biden representen personatges com Rosa Parks i Martin Luther King Jr, activistes pels drets dels afro-americans. Així com també els busts dels presidents històrics Abraham Lincoln i Harry Truman i la figura d’un apatxe chiricahua a cavall que va pertànyer a un senador també demòcrata, Daniel Inouye.

En definitiva, una declaració d’intencions populistes i identitàries amb què, desviant i cercant l’expiació dels seus propis escàndols, com ara el consum de drogues i el sexe amb menors del seu fill, Hunter Biden, la fortuna feta a la Xina de la família Biden o les acusacions d’assetjament sexual contra el nou president dels EUA, consagren el despatx oval de Biden com un aparador de les polítiques d'identitat de l'esquerra.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme