Etiòpia: els islamistes radicals maten més de 500 cristians porta a porta

23 de setembre de 2020

Etiòpia: els islamistes radicals maten més de 500 cristians porta a porta

L'islamisme radical anomenat Qeerroo mata a la regió d'Oròmia mitjançant llistes negres amb els noms dels cristians, particularment membres prominents de l’Església

 
Redacció

Des de finals de juny de 2020, els islamistes radicals d’Oròmia –una de les nou regions ètniques d’Etiòpia i que inclou la capital de la nació, Addis Abeba– han assassinat més de 500 cristians. Els assaltants són membres d’un moviment juvenil masculí de l'islamisme radical anomenat Qeerroo.

Durant tot l’estiu d'enguany, els islamistes de Qeerroo s'han desplaçat en vehicles amb armes de foc, matxets, espases i llances perseguint i assassinant cristians porta a porta, segons informa Barnabas Fund a començaments de mes de setembre.

Un informe de camp d'aquest juliol va assenyalar que “la majoria dels cristians assassinats brutalment, decapitats i mutilats, són ortodoxes de l’ètnia amhara”. Malgrat tot, el reportatge va declarar que no hi havia forces de seguretat governamentals presents al lloc dels assassinats i que ningú va deturar o interferir en el seu decurs.

 
Llistes negres de cristians

Així, tal com informa Barnabas, alguns dels islamistes radicals portaven llistes negres amb els noms dels cristians, particularment membres prominents de l’Església, servint-se també de l’ajuda còmplice d’alguns dels funcionaris de la regió.

Els testimonis locals han relatat com els islamistes radicals profanaven els cadàvers dels cristians assassinats “ballant i cantant, portant els membres amputats i les parts del cos tallades de les persones que mataven”. També van arrossegar els cossos esquarterats d’una parella de cristians d’edat avançada pels carrers de Gedeb Asasa, així com també van incendiar comerços i domicilis de cristians.

No en va, el nivell de violència s’ha arribat a comparar amb l’onada d’assassinats que va conduir al genocidi de Ruanda.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme