Estat espanyol: més de 37.000 immigrants il·legals hi han entrat durant el 2021

28 de desembre de 2021

Estat espanyol: més de 37.000 immigrants il·legals hi han entrat durant el 2021

Segons l'agència de fronteres de la Unió Europea Frontex, la immigració il·legal va augmentar un 70% en els deu primers mesos del 2021 en comparació amb l'any anterior

 
Redacció

En el balanç d'enguany, s'ha comptabilitzat finalment que a l'Estat espanyol hi han entrat més de 37.000 immigrants il·legals durant el 2021, mentre que la policia marroquina afirma haver-ne detingut més d'11.000 que intentaven fer el viatge.

 
La via marítima, la porta d'entrada il·legal

Tot i que la xifra suposa un lleuger descens de l'1,7% en comparació amb el mateix període de l'any passat, el 2021 ha estat un dels anys més mortals registrats quan a la immigració, amb uns 1.025 immigrants il·legals que moren en el camí d'arribar al territori espanyol.

Les estadístiques de l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats ACNUR suggereixen que el nombre d'immigrants il·legals que entren a l'Estat espanyol aquest any podria ser encara més gran i que la gran majoria és procedent per mar.

L'illa de Canàries s'ha convertit en el principal objectiu dels immigrants il·legals el 2021, amb més de 22.000 arribades enguany a les illes africanes espanyoles.

 
Augment desaforat de la immigració il·legal

Segons l'agència de fronteres de la Unió Europea Frontex, la immigració il·legal va augmentar un 70% en els deu primers mesos del 2021 en comparació amb l'any anterior.

La ruta de la immigració il·legal dels Balcans occidentals ha experimentat un creixement encara més gran, segons l'agència, amb un augment del 140% del trànsit d'immigrants l'últim any i un augment del 840% des del 2019.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme