Estat espanyol: la Policia Nacional s'infiltra en canals de Telegram freqüentats per extremistes islàmics i aspirants a terroristes i descobreix la trama de 1.600 falsos vacunats de Covid-19

29 de gener de 2022

Estat espanyol: la Policia Nacional s'infiltra en canals de Telegram freqüentats per extremistes islàmics i aspirants a terroristes i descobreix la trama de 1.600 falsos vacunats de Covid-19

Els gihadistes seguidors de Bin Laden i l'ISIS, de nacionalitat francesa i orígens africans, li van oferir cobrar-li 250 euros al policia infiltrat per cada passaport Covid-19 o certificat de vacunació que li aconseguissin

 
Redacció

Ahir, 27 de gener de 2022, a l'Estat espanyol, la Policia Nacional va comunicar que es va infiltrar en canals de Telegram freqüentats per extremistes islàmics i aspirants a terroristes islamistes i va descobrir la trama de 1.600 falsos vacunats de Covid-19.

 
El vincle entre l'islamisme i certificats falsos de vacunació Covid-19

Tal com avança El Periódico de España, un agent de la Policia Nacional es va infiltrar en canals de Telegram freqüentats per extremistes islàmics i aspirants a terroristes islamistes. Es va fer passar per un d'ells, va mostrar la seva disposició a cometre atemptats i ells li van oferir un certificat fals de vacunació contra el coronavirus amb el qual poder moure's lliurement per l'Estat francès i també per l'Estat espanyol. D'aquesta manera, va arrencar l'operació Jenner, batejada en honor d'Edward Jenner, el científic que va descobrir la vacuna contra la verola, i que ha destapat una trama en la qual 1.600 persones figuren com a vacunades sense haver-ho estat en realitat.

L'agent encobert, integrant de la Brigada d'Informació de la Policia a Madrid, va advertir als seus superiors i aquests al jutge, que va autoritzar seguir amb les indagacions. Els gihadistes seguidors de Bin Laden i l'ISIS, de nacionalitat francesa i orígens africans, li van oferir cobrar-li 250 euros per cada passaport Covid-19 o certificat de vacunació que li aconseguissin. Fins i tot li van enviar un de prova, com una garantia. Els investigadors van comprovar que era autèntic i que aquest agent infiltrat, amb nom operatiu, havia estat donat d'alta en el registre nacional de salut, on figuren totes les persones vacunades.

 
Qui eren els clients?

La trama descoberta en l'operació Jenner tenia dues tarifes diferents, segons les indagacions. D'un costat, els clients VIP, com un empresari, un pilot d'avió i diversos personatges del món de l'espectacle, pagaven mil euros per aconseguir el certificat de vacunació i el passaport Covid-19. .


D'altra banda, un altre grup de clients, alguns vinculats amb el món de la delinqüència, pagaven una tarifa molt més assequible, uns 250 euros, per ser inclosos en el registre de vacunats. Entre aquest grup estaria un conegut atracador madrileny de joieries i botigues encastant cotxes contra els aparadors, un altre home amb antecedents per un homicidi i la batejada com a reina de la coca, una dona coneguda com "La Tetas", vinculada al grup dels Miamii en llibertat provisional a l'espera de judici per tràfic de drogues i blanqueig de diners. Aquesta tarifa més barata seria, segons fonts de la investigació, la que també hauria pagat el cantant Omar Montes.
La Llei Orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi Penal estableix que els delictes de falsificació de document públic es castiguin amb les penes de presó de sis mesos a tres anys i multa de sis a dotze mesos, per la qual cosa Omar Montes i la resta d'acusats podrien enfrontar-se a un problema seriós si finalment es demostra la seva implicació en la trama.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme