Estat espanyol: el perfil majoritari dels immigrants que sol·liciten asil a Melilla, i acaben a la Península Ibèrica, són excarcerats i fugits de la justícia

22 de febrer de 2022

Estat espanyol: el perfil majoritari dels immigrants que sol·liciten asil a Melilla, i acaben a la Península Ibèrica, són excarcerats i fugits de la justícia

L'objectiu dels immigrants il·legals, en concret els individus amb nacionalitat del Marroc, és arribar a la Península Ibèrica tramitant una sol·licitud d'asil: passats els 31 dies, ja poden viatjar lliurement per tot l'Estat espanyol

 
Redacció

Fonts de la Guàrdia Civil de l'Estat espanyol apunten que el perfil majoritari dels immigrants que sol·liciten asil a Melilla, i acaben a la Península Ibèrica, són excarcerats i fugits de la justícia.

 
L'Estat espanyol, un colador de la immigració il·legal massiva

Melilla està vivint els seus pitjors mesos, tal com s'afirma des dels agents de la Guàrdia Civil de l'Estat espanyol, els quals observen com cada dia han d'atendre diverses trucades d'emergència derivades de la massiva immigració il·legal que pateixen les fronteres d'un any ençà.

Tant Ceuta com Melilla han estat un dels principals objectius de les màfies de la immigració il·legal durant el 2021. De fet, Ceuta va patir un programat assalt d'immigració il·legal sense precedents a través del qual van accedir a l'Estat espanyol il·legalment més de 10.000 immigrants en 24 hores, i Melilla ha patit constants assalts massius en els seus passos fronterers que encara romanen entre contínues temptatives d'entrada cada setmana.

 
La policia espanyola, desbordada

Les conseqüències derivades d'aquest tipus d'episodis són nombroses. En primer lloc, es registren que més de 30 agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat (FCSE) han resultat ferits per l'alt grau de violència que fan servir aquests immigrants il·legals. D'altra banda, l'actual col·lapse existent a les oficines d'asil derivat del degoteig incessant d'accessos il·legals a la ciutat autònoma espanyola de Melilla.

Aquest col·lapse ha motivat que l'efecte crida sobre Melilla hagi augmentat considerablement. Les sol·licituds d'asil han passat de les 1.377 tramitades durant el 2020 a les més de 4.000 que s'han materialitzat durant tot el 2021, segons fonts de les FCSE. Estadístiques que ens situen davant un increment de les dites sol·licituds superior al 190 per cent. Tot això, malgrat les nombroses restriccions a nivell fronterer que han estat aplicades pel Marroc arran de la situació sanitària actual.

Entre els sol·licitants d'asil, la majoria són de nacionalitat marroquina. En aquest sentit, les tramitacions d'asil durant el 2021 han suposat aproximadament la meitat del còmput total. I de les més de 250 que s'han materialitzat durant aquest any, el 98% són immigrants il·legals procedents del Marroc, segons fonts de les FCSE.

 
Què volen els immigrants il·legals, majoritàriament amb nacionalitat marroquina?

L'objectiu dels immigrants il·legals, en concret els individus amb nacionalitat del Marroc, és arribar a la Península Ibèrica, tal com relaten les fonts de les FCSE. Per fer-ho, tramiten una sol·licitud d'asil i passats els 31 dies, ja poden viatjar lliurement per tot l'Estat espanyol perquè la sol·licitud s'entén com a admesa a tràmit perquè no hi ha resposta per part de l'Oficina d'Asil i Refugi (OAR). Per això, aquest silenci administratiu és el principal causant dʻaquesta situació, segons les mateixes fonts.

Mentre s'estén la idea que demanant asil es els immigrants il·legals poden anar a la Península Ibèrica als 31 dies, a més dels marroquins, també els tunisians, els algerians o els egipcis, que es troben a la recerca i captura als seus països d'origen, procuren que sent fugits de la justícia i excarcerats, troben a l'actual col·lapse espanyol una eina per no ser deportats i poder així guanyar temps per escapar a la Península Ibèrica i altres zones d'Europa.

 
L'Estat espanyol, la portada d'entrada de l'islamisme

A la indignació causada per l'actual col·lapse fronterer espanyol, també s'hi uneix una gran preocupació per part dels agents policials atès el perfil dels immigrants il·legals. Aquest fenomen, a més d'evidenciar un canvi de ruta en els fluxos d'immigració il·legal que abans sortien des d'altres zones com Líbia, també posa de manifest la incessant entrada d'immigrants il·legals procedents de zones d'alta radicalització islàmica. Aquests immigrants il·legals que, en un gran nombre de casos, presenten antecedents penals als seus expedients policials.

També hi ha historials de joves immigrants de nacionalitat marroquina que tenen un dilatat historial delictiu i prohibicions d'entrada al territori espanyol. Tot i això, tots acaben accedint mitjançant una sol·licitud d'asil i, atès l'actual col·lapse fronterer espanyol, després d'un silenci administratiu superior a un mes, podran passejar-se lliurement per tot l'Estat espanyol.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme