Estat espanyol: el govern de Pedro Sánchez (PSOE) proposa una llei de seguretat que li permeti requisar els béns dels ciutadans i obligar-los a treballar de franc
15 de juliol de 2021

La reforma de la Llei de Seguretat espanyola extralimitaria les funcions d’un govern democràtic, s'aplicaria contra Catalunya per defensar la unitat de l'Estat espanyol, i serviria per a pagar el deute públic si es requisen els dipòsits bancaris
Redacció
Recentment, ha estat difós que el govern espanyol de Pedro Sánchez (PSOE) prepara un avantprojecte per reformar la Llei de Seguretat Nacional arran l’experiència durant la lluita contra la pandèmia, de manera que s'obligaria els majors d’edat a realitzar prestacions personals en cas de crisi nacional.
En aquest sentit, l'Estat espanyol podria requisar tota mena de béns, intervenir-los o ocupar-los i suspendre qualsevol activitat tant si es tractà d’un ciutadà com d’una entitat jurídica.
A Catalunya anem en direcció inversa al curs que està prenent la història. Això és incompatible no ja amb l'alliberament nacional, si no inclús amb la supervivència com a poble.
— Abel Riu (@abel_riu) July 3, 2021
La lletra petita de la reforma intervencionista
La reforma consistiria en una mena d’estat d’alarma que no requereix d’aprovació al Congrés dels Diputats. Així mateix, malgrat que la mesura tindria cobertura legal com per dur-se a terme, alguns dels experts coincideixen en què s’incorreria en una extralimitació de les funcions d’un govern democràtic, com defensa José Manuel Vera Santos, catedràtic de Dret Constitucional.
Per aquest fet, s'apunta que la pròpia llei hauria d’incloure mecanismes per evitar-ne usos il·legítims o desproporcionats, alhora que matisar quan seria aplicar-la específicament.
La reforma permetria tant fulminar la independència com garantir el deute públic
La mesura, impulsada pel president espanyol Pedro Sánchez (PSOE) compta amb l’oposició del PP i Vox, advertint que l’avantprojecte vol imposar un règim del terror contra les llibertats individuals. Tanmateix, i arran l’experiència de l’article 155 establert sota la connivència del mateix processisme, una reforma que, amb la fita de preservar la unitat d’Espanya, podria atemptar contra qualsevol intent independentista obligant per llei els catalans a esdevenir col·laboracionistes de l’Estat espanyol.
Alhora, personatges com Santiago Niño Becerra han llençat la pregunta sobre si la nova reforma podria traduir-se en la requisa dels dipòsits bancaris dels ciutadans per a garantir el deute públic. Certament, una estratègia amb què Espanya pal·liaria tant les injeccions econòmiques en context de Covid-19 com la recepció dels fons europeus Next Generation que l’economista Xavier Sala-i-Martín advertia fa uns mesos.
Sorprèn el silenci general respecte la reforma de la a llei de Seguretat Nacional q prepara el “Gobierno más progresista de l’Història”, i les implicacions q pot tenir per els interessos del@mobiment independentista. https://t.co/cnPHcmi2K8 pic.twitter.com/zQ7j9B1vPa
— Carlos Vecino (@CarlosVecino4) July 5, 2021
Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.
Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?
Han votat 845 lectors