Estat espanyol: el govern de Pedro Sánchez (PSOE) proposa una llei de seguretat que li permeti requisar els béns dels ciutadans i obligar-los a treballar de franc

15 de juliol de 2021

Estat espanyol: el govern de Pedro Sánchez (PSOE) proposa una llei de seguretat que li permeti requisar els béns dels ciutadans i obligar-los a treballar de franc

La reforma de la Llei de Seguretat espanyola extralimitaria les funcions d’un govern democràtic, s'aplicaria contra Catalunya per defensar la unitat de l'Estat espanyol, i serviria per a pagar el deute públic si es requisen els dipòsits bancaris

 
Redacció

Recentment, ha estat difós que el govern espanyol de Pedro Sánchez (PSOE) prepara un avantprojecte per reformar la Llei de Seguretat Nacional arran l’experiència durant la lluita contra la pandèmia, de manera que s'obligaria els majors d’edat a realitzar prestacions personals en cas de crisi nacional.

En aquest sentit, l'Estat espanyol podria requisar tota mena de béns, intervenir-los o ocupar-los i suspendre qualsevol activitat tant si es tractà d’un ciutadà com d’una entitat jurídica.

 
La lletra petita de la reforma intervencionista

La reforma consistiria en una mena d’estat d’alarma que no requereix d’aprovació al Congrés dels Diputats. Així mateix, malgrat que la mesura tindria cobertura legal com per dur-se a terme, alguns dels experts coincideixen en què s’incorreria en una extralimitació de les funcions d’un govern democràtic, com defensa José Manuel Vera Santos, catedràtic de Dret Constitucional.

Per aquest fet, s'apunta que la pròpia llei hauria d’incloure mecanismes per evitar-ne usos il·legítims o desproporcionats, alhora que matisar quan seria aplicar-la específicament.

 
La reforma permetria tant fulminar la independència com garantir el deute públic

La mesura, impulsada pel president espanyol Pedro Sánchez (PSOE) compta amb l’oposició del PP i Vox, advertint que l’avantprojecte vol imposar un règim del terror contra les llibertats individuals. Tanmateix, i arran l’experiència de l’article 155 establert sota la connivència del mateix processisme, una reforma que, amb la fita de preservar la unitat d’Espanya, podria atemptar contra qualsevol intent independentista obligant per llei els catalans a esdevenir col·laboracionistes de l’Estat espanyol.

Alhora, personatges com Santiago Niño Becerra han llençat la pregunta sobre si la nova reforma podria traduir-se en la requisa dels dipòsits bancaris dels ciutadans per a garantir el deute públic. Certament, una estratègia amb què Espanya pal·liaria tant les injeccions econòmiques en context de Covid-19 com la recepció dels fons europeus Next Generation que l’economista Xavier Sala-i-Martín advertia fa uns mesos.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme