Espanya: la proposta de reforma laboral de Yolanda Díaz (Podemos) deprimirà la contractació d'indefinits i posarà empreses i treballadors en risc de tancament, segons la CEOE

3 de juliol de 2021

Espanya: la proposta de reforma laboral de Yolanda Díaz (Podemos) deprimirà la contractació d'indefinits i posarà empreses i treballadors en risc de tancament, segons la CEOE

Segons Antonio Garamendi, president de la CEOE, la mesura de la vicepresidenta Díaz (Podemos) és intervencionista i regressiva, i que no s’ajusta a les recomanacions de la Unió Europea

 
Redacció

Malgrat la fita d’acontentar la Comissió Europea per accedir als fons europeus, la qual ja va aprovar a mitjan juny d'enguany el pla de recuperació d’Espanya sota la promesa de resoldre una reforma laboral abans no acabi l’any, Antonio Garamendi, president de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE), ha titllat de marxista la proposta de reforma laboral del govern socio-comunista espanyol.

Per aquest fet, la patronal espanyola ha presentat una contraoferta encara sense detallar, advertint que l’actual s’oposa a les recomanacions de la Unió Europea i les necessitats de l’economia espanyola. De fet, segons la CEOE, la proposta de reforma laboral de Yolanda Díaz (Podemos) deprimirà la contractació d'indefinits i posarà empreses i treballadors en risc de tancament.

 
La patronal denuncia l'intervencionisme

Garamendi (CEOE) matisa que la proposta de Díaz (Podemos), que té com a objecte derogar la reforma laboral del govern del PP l’any 2012, és intervencionista, regressiva i desalineada amb les necessitats del teixit empresarial i dels treballadors.

En aquest sentit, i a grans trets, la nova reforma laboral privilegiaria els contractes indefinits en detriment dels temporals, alhora que restringiria la subcontractació i eliminaria la prevalença del conveni de l’empresa. Accions que, al parer de la CEOE, destruiria l’ocupació en un context de gran incertesa.

 
La reforma laboral socio-comunista, al detall

Pel que fa a la modificació dels contractes, la CEOE insisteix en què la proposta de Díaz (Podemos) legitima l’ús abusiu de la contractació temporal per raons organitzatives al sector públic per a la cobertura de vacants i l’exclou pel sector privat.

És a dir, que els contractes típicament temporals per activitats laborals estacionals passaran a ser fixes-discontinus, amb una duració de 6 mesos quan a Europa el mínim és de 18. Fet que, segons Garamendi, estableix una nova indemnització a totes llums injustificada i aliena al marc de relacions laborals espanyol.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme