Espanya ens roba: Jaume Giró (JxCat) eleva a 20.000 milions d’euros el dèficit fiscal de Catalunya

3 de juliol de 2021

Espanya ens roba: Jaume Giró (JxCat) eleva a 20.000 milions d’euros el dèficit fiscal de Catalunya

Segons va matisar el conseller d’Economia i Hisenda a la Comissió d’Economia, el gruix del dèficit es tradueix en entre 2.400 i 2.600 euros anuals per cada català evaporats en serveis de salut o educació i prestacions

 
Redacció

Durant la seva compareixença a la Comissió d’Economia, el nou conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró (JxCat), ha afinat el càlcul aturat en 16.000 milions d’euros que s’estimava el 2017 situant en 20.000 milions d’euros el dèficit fiscal de Catalunya, reblant contra aquells qui s’oposen a la cantarella del “Espanya ens roba” perquè és una injustícia segons el processisme.

En paraules de Giró (JxCat), el gruix del dèficit es tradueix en entre 2.400 i 2.600 euros anuals per cada català evaporats en serveis de salut o educació i prestacions.

 
Memorial de greuges sense fer res per deixar de lamentar-se

Exigint imaginar què podria fer-se amb aquestes recursos ver el benestar dels catalans, Giró (JxCat) ha recalcat la necessitat de disposar d’una Hisenda pròpia.

Per ara, però, i mentre defensa encetar els pressupostos del 2022, el conseller d’Economia considera que cal millorar el ràting de la Generalitat per a recuperar la sobirania financera, també reduint la dependència al Fons de Finançament de les Comunitats. Malgrat que, sosté, el dèficit ha permès disposar de 2.530 milions d’euros de més en els pressupostos actuals.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme