Eslovènia: el govern eslovè ecosocialista té la intenció de desmuntar una tanca fronterera, creada durant el punt àlgid de la crisi d'immigració siriana de 2015

14 de juny de 2022

Eslovènia: el govern eslovè ecosocialista té la intenció de desmuntar una tanca fronterera, creada durant el punt àlgid de la crisi d'immigració siriana de 2015

Segons Frontex, la tanca fronterera actual té 200 km de llarg i cobreix al voltant d'un terç de la frontera total entre els dos països: no es podria frenar una altra marea d'immigrants il·legals corrents pels Balcans

 
Redacció

Diumenge passat, 12 de juny de 2022, a Eslovènia, va esdevenir de domini públic que el govern eslovè ecosocialista té la intenció de desmuntar una tanca fronterera, creada durant el punt àlgid de la crisi d'immigració siriana de 2015.

 
L'esquerra eslovena no protegeix els seus connacionals

El govern eslovè sota el primer ministre eslovè ecosocialista Robert Golob ha promès desmuntar la tanca fronterera al llarg de la frontera amb Croàcia, que inicialment es va posar en marxa per frenar la marea d'immigrants il·legals corrents pels Balcans el 2015 i el 2016.

Segons un informe del lloc web InfoMigrants finançat per la Unió Europea, la tanca fronterera actual té unes 124 milles (200 km) de llarg i cobreix al voltant d'un terç de la frontera total entre els dos països.

Croàcia ha vist una sèrie d'intents de creuament de fronteres per part d'immigrants il·legals en els últims anys, inclosos els incidents del 2018 que es van convertir en violents. El juny d'aquell any, una turba d'uns 200 immigrants il·legals va assaltar la frontera de Croàcia amb Bòsnia i va intentar empènyer i lluitar a través de la policia que vigilava la frontera.

D'aleshores ençà, els passos d'immigrants han continuat, mentre que les autoritats croates van revelar el novembre passat que un periodista alemany havia estat ajudant els immigrants il·legals a creuar il·legalment la frontera, el qual va estar sancionat amb una multa de 500 euros (420 lliures esterlines/565 dòlars).

 
Europa patirà noves onades d'immigració il·legal

La situació al llarg de la ruta dels Balcans ha canviat dràsticament des de principis d'any i l'agència fronterera de la Unió Europea Frontex ha registrat un augment massiu de l'activitat al llarg de la ruta.

Frontex va afirmar que en els tres primers mesos d'aquest any el nombre d'intents d'entrada a la UE per la ruta dels Balcans s'havia duplicat en comparació amb el mateix període del 2021.

L'agència de fronteres va arribar a advertir que Europa podria estar enfrontant-se a una altra crisi d'immigrants similar a la del 2015 i el 2016, ja que el nombre d'entrades d'immigrants il·legals s'acostava a un nombre no vist des d'aquell període.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme