Escòcia: la conferència del clima de la COP26 atrau a Glasgow més de 400 jets privats de líders mundials que demanen evitar volar amb companyies low cost per no contaminar

2 de novembre de 2021

Escòcia: la conferència del clima de la COP26 atrau a Glasgow més de 400 jets privats de líders mundials que demanen evitar volar amb companyies low cost per no contaminar

Les prediccions conservadores suggereixen que la flota d'avions privats que arribin a COP26 emetran 13.000 tones de diòxid de carboni en total, equivalent a la quantitat consumida per més de 1.600 britànics en un any

 
Redacció

Unes 200 nacions d'arreu del món han enviat delegats a la conferència del clima de la COP26 per discutir com reduir les emissions i limitar l'augment de la temperatura global per sobre dels 1,5 °C. Així mateix, Glasgow atrau més de 400 jets privats de líders mundials que demanen evitar volar amb companyies low cost per no contaminar.

 
La hipocresia de l'esquerra

30.000 individus han volat a Glasgow, Escòcia, durant les últimes 48 hores per assistir a la conferència sobre el clima de la COP26. Aquests assistents han optat per ignorar els amplis serveis comercials que s'ofereixen i han volat en jet privat.


Les estimacions locals diuen que més de 400 avions s'han utilitzat per transportar-los abans de tornar a enlairar-se buits i volar al voltant de 40 milles per trobar espai obert per aparcar durant la durada de l'esdeveniment. Segons el MailOnline, almenys 52 jets privats aterren a Glasgow, mentre que les estimacions situen el nombre total de vols per a la conferència en 400.
Al seu torn, les prediccions conservadores suggereixen que la flota d'avions privats que arribin a COP26 dispararà 13.000 tones de diòxid de carboni en total, equivalent a la quantitat consumida per més de 1.600 britànics en un any.


 
Biden contamina

Tal com apunten fonts ambientals, l'Air Force One emet dues tones de CO2 per cada hora de vol. En aquest sentit, les mateixes fonts apunten que la majoria dels viatges es podrien completar fàcilment en vols programats, atès que els avions privats són molt prestigiosos però és difícil evitar la hipocresia d'utilitzar-ne un mentre es diu que s'està lluitant contra el canvi climàtic.

Per això, Times calcula que només el president nord-americà Joe Biden haurà generat 2,2 milions de lliures de CO2 en arribar a la conferència. A més, el seu ampli seguici està format per una flota de quatre avions, així com el seu helicòpter Marine One i una gran caravana que inclou The Beast i nombrosos SUV.


Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme