Erdoğan concedeix la ciutadania turca a terroristes islamistes de Hamàs

18 d'agost de 2020

Erdoğan concedeix la ciutadania turca a terroristes islamistes de Hamàs

L'islamisme radical palestí podria estar recaptant fons des de Turquia per planejar atacs terroristes

 
Redacció

Tal i com ha pogut constatar The Telegraph, Turquia està concedint la ciutadania turca als alts càrrecs d’una cèl·lula terrorista de Hamàs, que en alguns casos viuen sota àlies turcs, per fer servir el territori turc com a base d’operacions. Segons una font fiable, set dels 12 efectius terroristes islamistes han rebut la ciutadania turca, a més de passaports, mentre que els altres cinc n’estan a l’espera. Un fet que genera temors respecte una possible major llibertat pel grup islamista radical per poder planejar atacs contra israelians arreu del món.

Hamàs, proscrit pels Estats Units i la Unió Euopea com a organització terrorista i bandejat per Gran Bretanya, té com a objectiu principal instaurar un estat islàmic als territoris palestins des del terrorisme gihadista. Malgrat que una altra font afirma que els operatius de Hamàs a la regió “no són soldats d’infanteria”, però “estan aconseguint finançament i dirigint els efectius per perpetrar atacs actualment”, Turquia insisteix que el grup és un moviment polític legítim i que ha estat escollit democràticament a Gaza.

 
Passaport i ciutadania pels terroristes islamistes

La mateixa font explica que “el govern turc va cedir a la pressió de Hamàs per atorgar la ciutadania als seus agents, permetent-los viatjar amb més llibertat” i alhora “posant en perill altres països que han llistat Hamàs de grup terrorista”. Un alt funcionari de Hamàs va negar les acusacions i va insistir que els seus membres no operaven fora dels territoris palestins i no tenien cap mena de paper en l’activitat terrorista. Tot i així, és probable que la revelació alarmi Israel i els seus aliats occidentals, car el primer ha advertit repetidament a Ankara sobre les activitats de Hamàs en territori turc.

Els titulars dels passaports turcs tenen dret a viatjar sense visat al Japó, Corea del Sud, Singapur o Sèrbia, entre d’altres països. Però Turquia està pressionant per estendre els privilegis als països de la Unió Europea, on es tem que Hamàs estigui planejant atacs contra la ciutadania israeliana. De fet, Ismail Haniyeh, líder del grup terrorista islamista, es troba actualment a Turquia per a celebrar un seguit de reunions, especialment amb el president turc Recep Tayyip Erdoğan, amb qui es va fotografiar el passat desembre a Istanbul esmentant que Turquia continuarà fent costat als seus “germans a Palestina”.

 
Erdoğan fa la vista grossa al terrorisme islamista

Entre els qui es creu que han rebut la ciutadania hi ha Zacharia Najib, l’alt càrrec de Hamàs que va supervisar un complot per assassinar l’alcalde de Jerusalem i altres figures públiques israelianes. També es diu que Jihad Ya’amor i Hisham Hijaz, dos superiors de Hamàs, van rebre la ciutadania i els passaports trucs. Tanmateix, gairebé tots els operatius van ser alliberats i deportats d’Israel en virtut de l’Acord Shalit del 2011, en què 1.027 presoners, en gran majoria palestins, van ser posats en llibertat a canvi d’un soldat israelià.

Israel ha advertit repetidament a Turquia que Hamàs està fent ús del seu territori per planejar atacs, però Ankara no ha pres mesures, fet que ha provocat acusacions que Erdoğan està fent la vista grossa envers l’activitat terrorista de l'islamisme radical palestí. El suport turc a Hamàs ha tensat les relacions diplomàtiques amb Israel, que recentment manifestava preocupació pel grup que opera a Turquia. A més, la revelació pot augmentar les preocupacions dels aliats occidentals sobre Turquia, que és membre de l’OTAN, però que ha estat durament criticada per comprar un sistema de míssils S-400 de Rússia.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme