ERC ven fum amb la immersió lingüística: no s'ha blindat ni es compleix

9 de novembre de 2020

ERC ven fum amb la immersió lingüística: no s'ha blindat ni es compleix

La ‘Llei Celaá’ tan sols torna el català a la situació anterior a la LOMCE de Wert, però encara resta sense complir la Llei d’Immersió Lingüística

 
Redacció

Amb la modificació de la LOMCE, també anomenada Llei Wert, cap a la LOMLOE, anomenada Llei Celaá, ERC s’ha atribuït una victòria confonent els catalans en esmentar que, arran d’aquesta esmena impulsada pel grup republicà, Unides Podem i el PSOE, presumptament ha quedat blindada la immersió lingüística a Catalunya. La realitat, però, dista molt d’aquesta fita que celebra ERC.

 
Què s'ha aprovat exactament?

La LOMCE o Llei Wert establia que "el castellà és la llengua vehicular de l'ensenyament a tot l'Estat i les llengües cooficials ho són també a les respectives Comunitats Autònomes, d'acord amb els seus Estats i normativa aplicable".

Ara, la modificació amb la Llei Celaá, en canvi, explica que "les Administracions educatives garantiran el dret dels alumnes a rebre ensenyaments en castellà, llengua oficial de l'Estat, i en les demés llengües cooficials en els seus respectius territoris. El castellà i les llengües cooficials tenen la consideració de llengües vehiculars, d'acord amb la normativa aplicable".

A banda de les crítiques de JxCat, el mateix portaveu d’Unides Podem, Pablo Echenique, ha esmentat a Twitter que l’esmena tan sols torna a la situació anterior a la LOMCE de Wert, “res més”.

Per tant, no és que “blindi” en sí la immersió lingüística, malgrat que Echenique ho consideri una estratègia de “cohesió social”, sinó que torna al punt anterior al 2013.

 
La realitat a Catalunya

Amb una Llei d’Immersió Lingüística que segueix sense complir-se alhora que la Generalitat en descura d’altres per negligència com la Llei de Consum o la Llei del Cinema, ara des de fa una dècada.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots fer servir tags i atributs HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 699 lectors

Meme