ERC, partit anti-català: el 25,3% del seu electorat vol Catalunya sota Espanya

20 d'agost de 2020

ERC, partit anti-català: el 25,3% del seu electorat vol Catalunya sota Espanya

Segons els baròmetres del CEO de 2015 i 2020, el votant independentista d'ERC passa del 89’5% al 63’9%

 
Redacció

Segons el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), en comparació amb els baròmetres del 2015 i el 2020, ERC ha reduït un 25% els votants independentistes en tan sols cinc anys. Concretament, passant del 89’5% del vot independentista al 63’9%, alhora que havent recaptat més vots espanyolistes amb un augment del 6,9% dels enquestats que advocaven per Catalunya com a “Estat dins una Espanya Federal” als 25,3%.


ERC i el fals objectiu independentista

Quant a la valoració en clau d'ERC sobre les enquestes del CEO, ja el 2015, l’aleshores portaveu d’ERC, Anna Simó, esmentava que el partit es definia com a “independentista i no nacionalista”. Més enrere en el temps, el 1996, l’escissió de Pilar Rahola i l'aleshores secretari general d’ERC, Àngel Colom, va ser motivada, entre d’altres, perquè ERC “tendia a desdibuixar l’objectiu independentista”.

Una activitat que tots els catalans han pogut comprovar durant el transcurs dels anys, tant amb algunes de les darreres entrevistes al president d’ERC, Oriol Junqueras com també amb un dels diputats del Congrés espanyol, el desarrelat Gabriel Rufián. Fent costat al PSOE de Pedro Sánchez o clamant per “més cançons de Rosalia i menys manifestos Koiné” a Twitter mentre, en conjunt, contribueix al cada vegada més estès espanyolisme d’ERC.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme