ERC, JxCat i CUP estan esgotant el termini d'investidura: Pere Aragonès (ERC) no té els vots confirmats ni ha exposat com fer i exercir la independència

27 d'abril de 2021

ERC, JxCat i CUP estan esgotant el termini d'investidura: Pere Aragonès (ERC) no té els vots confirmats ni ha exposat com fer i exercir la independència

Amb el 26 de maig de 2021 com a data límit per investir un nou president o convocatòria irrevocable d'eleccions, no hi ha full de ruta per la independència, la política catalana s'ancora a l'esquerra i es manté el joc de les cadires entre el processisme

 
Redacció

Passats més de dos mesos de les eleccions del 14F i amb el 26 de maig de 2021 com a data límit del termini per a investir el nou president de la Generalitat o tornar a les urnes de manera irrevocable, els grups processistes encara no han arribat a cap acord per formar Govern. Així, en un calendari cada vegada més ajustat, les principals disputes entre ERC, CUP i JxCat s’han basat en reformular què fer-ne de la majoria absoluta amb la qual disposen al Parlament: no hi ha objectius clars o definits entre les propostes polítiques.

 
L'estratègia processista: no saben com fer i exercir la independència

Entre d’altres, com recollia l’Ara a mitjan abril de 2021, els fronts oberts són l’estratègia indefinida per assolir la independència, augmentant la rellevància del Consell per la República, el qual pretenen que doni alternatives quan fracassi el diàleg amb l’Estat espanyol però sense concretar-ne quines.

Alhora, hi ha també la proposta de CUP de crear una moció de confiança amb què vertebrar una comissió de seguiment per a revisar el decurs polític processista i el compliment o no de les promeses.

No en va, 975 lectors de La Santa Espina han votat a l'enquesta sobre si, havent guanyat en vot i escons, ERC, JxCat i CUP han de declarar i exercir la independència. La resposta guanyadora, de moment, té el suport del 73%.

 
ERC acontenta CUP, però no sedueix JxCat

Pel que fa altres àmbits, on s’instal·la el Govern d’esquerres que prometen ERC i CUP, es mantenen les propostes de sotmetre el cos policial a una remodelació que beneficiï la violència política de l’esquerra i les okupacions, així com el traspàs a l’esfera pública del sector sanitari o tota una ràfega de mesures assistencials gratuïtes com per exemple blindar els immigrants regalant-los la ciutadania. Tot això, i encetant la pal·liació dels estralls de la Covid-19 en l’economia, incloent vies per a dependre dels fons europeus.

Tanmateix, es preveu que el repartiment de cadires sigui equitatiu entre partits, fet pel qual, segons avançava El Nacionalel passat març, ERC cediria en favor de CUP perquè ocupi almenys una secretaria. Un vincle que roman mentre ambdós partits giren l’esquena als de Carles Puigdemont (JxCat), amb un Pere Aragonès (ERC) disposat a governar en minoria foragitant JxCat del Govern, com va expressar en una recent entrevista. Un camí que tan sols corrobora la manca de compromís amb la independència, el palès biaix a l’esquerra de la política catalana i l’etern joc de les cadires del processisme.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme