Equador: el conservador Guillermo Lasso guanya les eleccions equatorianes i posa fi a 14 anys de socialisme al país

13 d'abril de 2021

Equador: el conservador Guillermo Lasso guanya les eleccions equatorianes i posa fi a 14 anys de socialisme al país

Derrotant amb el 52’46% dels vots l’opositor socialista Andrés Arauz, el conservador Guillermo Lasso aposta per construir un nou camí en favor de la llibertat i lluny de les polítiques d’extrema esquerra de Rafael Correa i Lenin Moreno

 
Redacció

Diumenge, 11 d'abril de 2021, en un gir d’alliberament contra el passat socialista del país , Guillermo Lasso, al capdavant del partit conservador Creando Oportunidades (CREO), va guanyar les eleccions presidencials de l’Equador derrotant amb el 52’46% dels vots l’opositor socialista Andrés Arauz, amb el 47’54%.

Durant la celebració de la victòria, Lasso es va dirigir a la ciutadania propugnant un nou camí, molt diferent al dels darrers 14 anys a l’Equador, alhora que Arauz, el candidat socialista, havent perdut ara apel·la a construir consensos.

 
Prou socialisme

D’aquesta manera, i com podia llegir-se a les pancartes de celebració dels equatorians, la ciutadania ha dit prou al socialisme, després de la presidència del socialista Lenin Moreno. el qual, com Arauz, es va presentar a la presidència com a candidat socialista avalat per l’ex-president d’extrema esquerra Rafael Correa, que va dirigir el país del 2007 al 2017.

El mandat de Correa fou definit pel suport de l’Equador als dictadors de Cuba i Veneçuela, els negocis discutibles amb la Xina comunista, les amenaces violentes contra periodistes i opositors conservadors i el comportament criminal pel qual va ser condemnat durant el mandat de Moreno.

Al seu torn, gairebé immediatament després de guanyar la presidència el 2017,  Moreno també va modificar la constitució de la nació perquè fos il·legal que Correa tornés a optar a la presidència. Per això l'ex-president Correa feia costat a Arauz des del seu exili a Bèlgica, impulsat per defugir una sentència de vuit anys per delictes de corrupció.

 
Els objectius conservadors de Lasso

Per ara, Lasso haurà d’enfrontar-se a la dura situació pandèmica de l’Equador, país que ha registrat gairebé 350.000 contagis de Covid-19 i més de 17.000 morts i que, a més, ha hagut de resistir el desequilibri econòmic causat per les restriccions imposades per l’ara ex-president Lenin Moreno.

Tot i així, una clara mostra de com el poble equatorià ha redreçat el rumb de la seva història en favor de la llibertat.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 703 lectors

Meme