Enric Gomà lidera un grup de sis lingüistes per salvar el català en 4 anys amb mesures que no depenen de diners públics

28 de juny de 2021

Enric Gomà lidera un grup de sis lingüistes per salvar el català en 4 anys amb mesures que no depenen de diners públics

El llibre ‘Molt a favor. 57 propostes i un pacte per a la llengua’ (Eumo Editorial), co-escrit per un total de set lingüistes, planteja propostes com ara bonificacions fiscals a canvi de parlar català o conèixer amb antelació si es rebrà atenció sanitària en català

 
Redacció

A fi de cercar solucions per una nova proposta d’immersió lingüística transversal, el lingüista Enric Gomà ha format equip amb sis lingüistes més —Magí Camps, Míriam Martín Lloret, Rudolf Ortega, Maria Rodríguez Mariné, Ivan Solivellas i Pau Vidal— per a, recollides al llibre Molt a favor. 57 propostes i un pacte per a la llengua (Eumo Editorial), esbossar solucions concretes i eficaces que siguin útils per a la llengua, segons sentenciava Gomà a l’Ara.


Actitud i mesures pro-català

Un fet a destacar de les propostes són les condicions que les conformen, com ara un termini d’aplicació de 4 anys dins l’actual legislatura i que no depenguin només de diners públics. En resum, es refereixen, per exemple, a fer les conferències de premsa i declaracions en català, poder corroborar amb antelació si es rebrà atenció sanitària en català per a facilitar la comunicació o la concessió de bonificacions fiscals a canvi de parlar català.

Incloent també propostes contra l’absència del català a l’oci i els videojocs o la obligatorietat d’ensenyar classes en català, les propostes dels lingüistes es compaginen amb fets com ara el president Pere Aragonès (ERC) refusant limitar al català les conferències de premsa o el Grup Koiné exigint al Parlament i al Govern de Catalunya que tornin a defensar el català, ateses les negligències sovint exposades per Plataforma per la Llengua.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme