Enquesta de Trafalgar Group: Trump guanya a Biden per un punt a Wisconsin

31 d'agost de 2020

Enquesta de Trafalgar Group: Trump guanya a Biden per un punt a Wisconsin

Trafalgar va ser l’única empresa d’enquestes que va mesurar correctament el suport a Trump a Michigan i Pennsilvània el 2016


Redacció

Una nova enquesta de Trafalgar Group atorga al president Trump un punt d’avantatge per sobre de Biden a Wisconsin, mantenint una opinió pública immutable respecte l’enquesta de Trafalgar del passat mes de juny. Els possibles votants enquestats van fer costat en un 46,2% l’actual president dels EUA, Donald Trump, qui va quedar per sobre del 45,5% dels vots pel candidat demòcrata a la presidència, Joe Biden. Pel que fa la resta de vots, la Jo Jorgensen, del Partit Llibertari, va obtenir un 3,6% dels vots, la resta un 1,5% i restant un 3,2% d’indecisos.

Alguns consideren que Trafalgar Group és un enquestador de tendència republicana, malgrat que fou l’única empresa d’enquestes que va mesurar correctament el suport a Trump a Michigan i Pennsilvània el 2016, predient així la victòria general de Trump. Aquest encert té a veure amb el mètode d’enquesta emprat per Trafalgar, que amb l’objectiu d’evitar el temor de certs ciutadans a ser estigmatitzats pel seu vot, inclou una pregunta addicional a l’enquestat sobre qui creu que votaran els seus veïns. Prova de l’efectivitat del mètode ho són també les mesures correctes sobre les victòries de Ron DeSantis a Florida i Rick Scott en el Senat el 2018.

 
Kenosha, ara un camp de batalla, també va votar Trump el 2016

El treball de camp es va dur a terme abans de l’esclat de la violència i el saqueig a Kenosha, Wisconsin, pel tiroteig de l’acusat d’agressió sexual i abús domèstic Jacob Blake, després que tractés de resistir-se a la detenció. Kenosha es troba actualment en la seva tercera nit consecutiva de disturbis, amb ciutadans armats que estan patrullant pels carrers per a defensar les empreses locals dels incendis i els saquejos.

Tot i així, l’estat de Wisconsin, inclòs el comtat de Kenosha, escenari dels violents disturbis de la setmana passada, el 2016 també va votar en un 47,22% per Donald Trump en un estret marge sobre Hillary Clinton de 46,45%. Va ser la primera vegada, en més de trenta anys, que l’estat va votar els republicans en una contesa presidencial. La darrera fou la rotunda victòria de Ronald Reagan el 1984, el qual va guanyar en tots els estats tret de Minnesota.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots fer servir tags i atributs HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 698 lectors

Meme