Els verificadors de Facebook: no són neutrals sinó donants demòcrates

24 de juliol de 2020

Els verificadors de Facebook: no són neutrals sinó donants demòcrates

Les xarxes socials: les màquines de censura de l’esquerra radical sobre les notícies

 
Redacció

Avui en dia, les xarxes socials han esdevingut les màquines de censura de l’esquerra radical sobre les notícies. En aquest sentit, ha estat palès que el verificador de les publicacions de Facebook, Lead Stories, és un equip conformat per múltiples ex-treballadors de la CNN. L’organització es presenta com a neutral, però “la majoria dels seus treballadors” han fet donacions al partit demòcrata, segons RT.

The National Pulse va contactar els verificadors de dades de Facebook aquesta setmana, després que la plataforma marqués com a “parcialment falsa” una història que van publicar sobre Black Lives Matter. Això va dur The National Pulse a “investigar una mica” sobre qui hi havia rere la calúmnia. El que van trobar és aclaparador: una organització “curulla gairebé en la seva totalitat per donants demòcrates, la meitat dels quals havia treballat per la CNN en el passat”. Molt similar a les relacions entre el Govern de Catalunya i les titelles subvencionades dels nostrats mitjans públics i concertats.

 
La trama demòcrata

El 25% dels treballadors de l’organització eren donants demòcrates recurrents i el fundador de Lead Stories, Perry Sanders, ha fet donatius de més de 10.000 dòlars a campanyes polítiques demòcrates, incloses les eleccions presidencials de Hillary Clinton i Barack Obama. The National Pulse també va descobrir que “diversos periodistes” tenien contribucions demòcrates en els seus registres. Per exemple, una escriptora anomenada Gita Smith, figurava en “99 diferents donacions d'escasses quantitats” de diversos candidats demòcrates, a més de les contribucions a ActBlue, programa de recaptació de fons per demòcrates i gent d’esquerres.

L’editor de l’organització, Alan Duke, va passar gairebé tres dècades a la CNN com a reporter i editor i Monte Plott, editor principal de l’organització, va col·laborar-hi més de 10 anys. També es va descobrir que uns altres cinc noms de l’organització van treballar a la CNN en algun moment. L’escriptora Jessica Ravitz també va treballar 10 anys a la CNN, i també “gairebé quatre anys amb la Lliga Anti-Difamació, un autoanomenat gos guardià anti-odi que gasta la major part dels seus considerables recursos demonitzant veus polítiques que es desvien de la corrent principal centrista neoliberal [sic] dels mitjans”.

 
La politització del contingut publicat

La investigació de The National Pulse va seguir Lead Stories, amb excepció del seu article titulat Les donacions a la pàgina web de Black Lives Matter i a ‘Deixeu de finançar la policia’ són per a ActBlue, les principals fonts de donacions de la campanya Biden for president. Facebook va publicar-ne la història en la secció “alerta d’engany” del seu lloc web com a resultat del marcatge de Lead Stories. La verificació va apuntar que “les donacions es fan a través, no per a ActBlue, que és un processador de pagament per les campanyes demòcrates i no la font definitiva del capital de la campanya de Biden”. TNP va corregir la paraula ‘per a’ per ‘a través’, però va afirmar que Lead Stories encara no trauria el marcatge de “parcialment fals” de la seva història.

Per tant, sembla que el que hi ha, un cop més, és una plataforma de xarxes socials que actua clarament com editor, però que no ha incorregut encara en les responsabilitats legals que això comporta. Aquesta pendent relliscosa continuarà ―i tan sols empitjorarà― fins que en algun moment esdevingui més encegadorament obvi del que és, ara que aquestes empreses de Sillicon Valley empren el seu poder per forçar el país cap a les ideologies polítiques que donen suport (del progressisme a l'extrema esquerra), en comptes de proporcionar sortides imparcials i “verificades” per la discussió pública.

 
Font: ZeroHedge
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme