Els musulmans demanen cementiris propis: l'ajuntament de Girona no hi accedeix, però el de Lleida ha transigit

28 de març de 2022

Els musulmans demanen cementiris propis: l'ajuntament de Girona no hi accedeix, però el de Lleida ha transigit

Atès que la comunitat musulmana considera que la zona lleidetana no compleix les condicions religioses islàmiques, s'ha optat per enterrar els seus familiars musulmans als cementiris de Saragossa i València

 
Redacció

Recentment, en diferents ciutats catalanes els musulmans hi han demanat espais per a enterraments islàmics. D'una banda, però, l'ajuntament de Girona els ha ignorat; mentre que, d'altra banda, el de Lleida els ha habilitat però la comunitat musulmana diu que no tenen les 'condicions religioses' per enterrar-s'hi.

 
Musulmans a Catalunya amb exigències funeràries

Ja fa gairebé dos anys que la comunitat musulmana establerta a Girona espera l'ajuntament gironí els habiliti un espai per a enterraments islàmics. Per això, aquests musulmans critiquen que d'ençà que van fer la sol·licitud, no s'ha mogut res des d'aleshores quan, paral·lelament, se'ls van oferir uns terrenys al Cementiri Nou.

En aquest sentit, la irrupció de la pandèmia del virus xinès i el conseqüent tancament de les fronteres va fer que els musulmans no poguessin repatriar els cossos dels seus difunts, la pràctica més habitual, i va posar de manifest la manca d'alternatives per enterrar-los a Catalunya seguint els ritus funeraris de la religió islàmica.

Davant d'això, l'ajuntament lleidatà va habilitar un espai comunitari al cementiri municipal de Lleida per a musulmans, tot i que des de la comunitat musulmana considera que la zona no compleix les condicions religioses islàmiques, motiu pel qual opten per enterrar els seus familiars als cementiris de Saragossa i València. No en va, des de la Paeria assenyalen que és un tema que cal abordar ja que cada vegada, diuen, hi hauran més musulmans que decidiran enterrar-se a la ciutat.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme