Els Mossos es rendeixen: demanen a la gent gran que vagi acompanyada als caixers per evitar robatoris

4 de febrer de 2021

Els Mossos es rendeixen: demanen a la gent gran que vagi acompanyada als caixers per evitar robatoris
Fotografia per: EFE

La delinqüència a Catalunya entre 2018–2019: han augmentat els robatoris amb violència i/o intimidació en un 17% i també l’okupació en un 35%

 
Redacció

Sense intenció d’endurir el control contra l’augment desaforat de la delinqüència a Catalunya, els Mossos d’Esquadra recomanen que la gent gran no vagi sola als caixers per evitar robatoris.

Un fet insòlit i inacceptable dins qualsevol administració amb un mínim de vocació d’Estat que pretengui salvaguardar la seguretat ciutadana.

 
Què suposa la recomanació dels Mossos?

Tanmateix, la recomanació dels Mossos inclou que un parent acompanyi la gent gran al caixer, malgrat que el succés de Tàrrega recorda que els ciutadans que es defensen i lluiten contra la delinqüència són els qui acaben detinguts, totalment desemparats per la mateixa llei que els hauria de protegir contra la criminalitat que, a Catalunya, és cada vegada més inherent a la immigració.

 
La delinqüència a Catalunya, en dades

Segons el Mapa Delinqüencial de Catalunya en el període 2018–2019 els robatoris amb violència i/o intimidació van augmentar en un 17’36% –passant de 24.762 a 29.061 casos registrats–, així com també ho ha fet l’okupació en un 34’89% – de 6.183 a 8.249 casos. Delictes que, ateses les investigacions, són comesos en la seva majoria per immigrants, existint-ne una sobrerrepresentació en la població penitenciària, però que troben una total impunitat envers els criminals autòctons.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots fer servir tags i atributs HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 699 lectors

Meme