Els Mossos desmantellen una banda xinesa que importava i esclavitzava altres immigrants il·legals xinesos per cultivar marihuana

12 de juliol de 2021

Els Mossos desmantellen una banda xinesa que importava i esclavitzava altres immigrants il·legals xinesos per cultivar marihuana

Els immigrants xinesos treballaven en naus industrials insalubres cultivant la substància a fi de pagar un deute amb els caps xinesos d’entre 10.000 i 30.000 euros, cost de la seva importació a Catalunya

 
Redacció

El passat 6 de juliol de 2021, els Mossos d’Esquadra van desmantellar una organització criminal xinesa, liderada per un cap conegut de la comunitat de Fujian a la Xina i que es dedicava a importar i esclavitzar d’altres immigrants xinesos per a cultivar marihuana en almenys quatre naus industrials i que exportaven al Regne Unit i els Països Baixos.

Segons les investigacions, l’organització s’hauria embutxacat 2 milions d’euros en 7 mesos per la venta de 450kg de marihuana distribuïts en 50 paquets amagats en mercaderies.

 
Ubicacions de l'organització criminal xinesa

L’operació es va dur a terme amb 4 entrades i registres a les naus industrials ubicades a Centelles, Abrera, Santa Coloma de Cervelló i Sant Andreu de la Barca, 8 a domicilis de Barcelona, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Cervelló i un posterior escorcoll en una gestoria de Santa Coloma de Cervelló on hi treballava un gestor xinès vinculat a les activitats de l’organització. En total, les autoritats han pogut localitzar 5.500 plantes de marihuana, 60kg en brut de cabdells i 42.600 euros en efectiu.

 
4 dels 8 xinesos detinguts per esclavitzar-ne 10

Per a la producció, els caps mantenien 10 immigrants xinesos en condicions de feina infrahumanes, sous baixos o inexistents i en entorns insalubres sota pretext de pagar un deute d’entre 10.000 i 30.000 euros per llur trasllat a Europa, on se’ls prometia una feina digna a Catalunya.

Pel que fa als implicats, el jutjat d’instrucció número 32 de Barcelona ha decretat l’ingrés a presó de 4 dels 8 xinesos detinguts, la resta dels quals ha quedat en llibertat amb càrrecs i el passaport retirat.

 
Mesures penals

Seguint el Codi Penal, els detinguts s’enfrontarien a una pena de presó de 5 a 8 anys per tràfic d’éssers humans, segons l’article 177 bis, a més d’una pena de presó de 4 a 10 anys i multa del quàdruple del valor de la droga pel cultiu i tràfic de marihuana amb pertinença a una organització delictiva, segons l’article 369 bis.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme